Antena 3 CNN Actualitate Mihai Gâdea, despre decizia de evacuare a pacienților Spitalului Foișor: "Nu găsesc niciun fel de argument pentru asta"

Mihai Gâdea, despre decizia de evacuare a pacienților Spitalului Foișor: "Nu găsesc niciun fel de argument pentru asta"

Mihai Gâdea a comentat, vineri seară, la Exces de putere, decizia autorităților de a transforma Spitalul Foișor din București în spital COVID. Pacienții non-COVID au fost mutați în alte unități spitalicești.

Mihai Gâdea, despre decizia de evacuare a pacienților Spitalului Foișor: "Nu găsesc niciun fel de argument pentru asta"
de Gabriel Dano    |    09 Apr 2021   •   22:13

"Urmăresc imaginile difuzate în direct și mă gândeam la un singur lucru: în ultimul an de zile am avut de-a face cu spitale care au luat foc, care au explodat, oameni care au murit în spitale. Sistemul medical, dacă în prima fază a pandemiei s-a bucurat de multă încredere, în ultima parte s-a înregistrat o prăbușire de încredere.

Iar ceea ce vedem în momentul de față nu face decât să-i îngroape - nu găsesc altă formulă. Nu găsesc niciun fel de argument pentru asta. Care este răspunsul pe care îl dai opiniei publice, pentru că aici nu este vorba doar de acei pacienți suferinzi, nu este vorba doar de familiile lor, e vorba de întreaga opinie publică, este o umilință națională. Umilință națională cu cei care mor de COVID, umilință națională cu încercarea de a schimba această decizie", a spus Mihai Gâdea.

Spitalul Foișor are o secție de terapie intensivă de 21 de paturi și are 200 de paturi pe oxigen, a declarat șeful DSU Raed Arafat. „Sub jumătate din secția de terapie intensivă era ocupată. Sâmbătă dimineață spitalul va începe să primească pacienți COVID”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Secretarul de stat a precizat că situația în unitățile de primiri urgențe este serioasă, în condițiile în care pacienți din București au fost trimiși în alte zone, cu avionul. „Contează orice oră când avem pacienți de terapie intensivă în unitățile de primiri urgențe”, a mai spus șeful DSU.

Ordinul de evacuare a spitalului a fost transmis în cursul zilei, a precizat Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: Mihai Gâdea
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close