Mihai Constantinescu a murit la vârsta de 73 de ani. Celebrul cântăreț s-a stins din viață marţi seară, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Bogdan Opriţa. "În jurul orei 19,00 s-a constatat decesul", a spus medicul.
Mihai Constatinescu a murit după luni de zile în care a fost internat la Spitalul de Urgență Floreasca din București. Avea probleme cardiace grave Cântărețul a fost internat de urgență la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, în ziua de 13 mai 2019, după ce fusese găsit inconștient, de către soția sa, în propria locuință. Medicii sosiți de urgență la fața locului au început manevrele de resuscitare. Ulterior, Mihai Constantinescu, care suferise un stop cardiorespirator, a fost transportat la spital, acolo unde a intrat în comă. În spital, Mihai Constantinescu a mai suferit încă două stopuri cardiace, intrând în moarte cerebrală.
Mihai Constantinescu, care a împlinit vârsta de 73 de ani pe 4 ianuarie, avusese probleme de sănătate şi la finalul anului trecut. La sfârşitul lunii octombrie, în timp ce ieşise să ia masa la un restaurant acestuia i s-a făcut rău şi a fost dus de urgenţă la spital. Atunci, artistul nu mai putea să respire şi îi crescuse tensiunea.
În luna martie a acestui an, artistul a ajuns la spital cu probleme respiratorii şi tensiune oscilantă.
Mihai Constantinescu a murit. Iubirile din viața regretatului artist
Mihai Constantinescu s-a născut pe 4 ianuarie 1946 în București. A absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în anul 1973. În anul 1972, termină Școala Populară de Artă, clasa Florica Orăscu. Mihai Constantinescu face parte din corul de copii al Radiodifuziunii, iar în anul 1964 intră în grupul Mondial.
Mihai Constantinescu mai cânta cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin. Primele înregistrări sunt făcute la solicitarea lui Titus Munteanu din repertoriul francez. Titus Munteanu îl remarcă la una din audițiile organizate de clasa Floricăi Orăscu.
Mihai Constantinescu face parte din trio-ul lansat de Titus Munteanu din care mai fac parte Olimpia Panciu și Marius Țeicu. În anul 1999 editează în format single «Iubiți și câinii vagabonzi» În anul 2003, unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc cuprinde piese scrise de Mihai Constantinescu.
A efectuat turnee în toate țările ex-socialiste, în Germania, în SUA și în câteva state din V.Europei. În 2002, luna mai, primește Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare «O zi printre stele» din partea Ministerului Culturii și Cultelor. În 2002, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România îi editează un caiet de cântece selectate din șlagărele lansate în trei decenii.
Dincolo de elementele biografice, Mihai Constantinescu rămâne în memoria unor generații întregi ca una dintre cele mai iubite, senine figuri ale muzicii românești. Era adorat de copii și la rându-i îi iubea extrem de mult. Fire sensibilă, discretă, Mihai Constantinescu a demonstrat unei Românii întregi că muzica bună nu are vârstă.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Cititi si Mihai Constantinescu a murit. Totul despre îndrăgitul cântăreț