Antena 3 CNN Actualitate Atenție la micii și berea pentru 1 Mai. Sfaturi de la ANPC

Atenție la micii și berea pentru 1 Mai. Sfaturi de la ANPC

Refuzați produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare, iar la cumpărarea berii fiți atenți la starea ambalajelor și aspectul lichidului, avertizează Paul Anghel, director în cadrul ANPC.

mici bere 1 mai
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Apr 2024   •   14:45

"Ca în fiecare an, românii sărbătoresc ziua de 1 Mai cu mici și bere. Pentru a vă bucura pe deplin de această sărbătoare, e bine să țineți cont de următoarele recomandări", scrie, sâmbătă, pe Facebook, Paul Anghel.

El susține că la cumpărarea produselor din carne tocată, trebuie acordată atenție aspectului produsului și modului de etichetare.

"Nu cumpărați produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare a datei durabilității minimale/ datei limită de consum și a ingredientelor alergene. Refuzați produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare!

Refuzați produsele din carne care nu au înscrisă, pe etichetă, data durabilității minimale/ data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depășită!", arată aceasta.

Ca în fiecare an, românii sărbătoresc ziua de 1 Mai cu mici și bere. Pentru a vă bucura pe deplin de această...

Publicată de Paul Anghel pe Vineri, 26 aprilie 2024

De asemenea, directorul din cadrul ANPC atrage atenția că aceste produse nu trebuie cumpărate din locuri neautorizate.

"La cumpărarea berii, verificați starea ambalajelor (integritate, etanșeitate), limpiditatea lichidului și data durabilității minimale", mai arată Paul Anghel.

În cazul în care petreceți ziua de 1 Mai în zone de agreement, e bine să fiți atenţi la câteva aspecte, spune specialistul:

-Trebuie urmărit, în cazul produselor alimentare, modul de expunere și comercializare a acestora, pentru a observa unele indicii care pot să conducă la identificarea riscurilor pentru sănătate și anume: existența și funcționarea vitrinelor frigorifice în care sunt expuse alimentele; integritatea ambalajelor, care trebuie să asigure protecție pe timpul transportului, depozitării și comercializării; etichetarea acestora, cu date referitoare la tipul produsului, originea acestuia, termenul de valabilitate etc.
-De asemenea, înainte de achiziționarea alimentelor, din locuri specializate în acest sens, asigurați-vă că vânzătorul este echipat corespunzător, poartă halat de protecție și bonetă, iar manipularea alimentelor neambalate este realizată cu mâinile acoperite de mănuși curate sau de unică folosință.
-Acordați atenție prețului afișat și verificați concordanța dintre prețurile afișate la raft și cele marcate pe bonurile de casă.
-Solicitați și păstrați bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriți să reclamați calitatea/siguranța unui produs.

 

×
Subiecte în articol: ANPC Paul Anghel mici bere 1 mai
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close