Orice apel la 112 are acum în spate un risc maxim.
''Pacienţii, dacă sunt corecţi, dacă spun la telefon că au venit din zone afectate, atunci vom şti şi noi. Vom fi în măsură să ne echipăm (...) Pe hainele noastre se poate transmite virusul. Ei nu au grijă de noi şi nici de ceilalţi. Dacă nu declară la noi, nu declară nici la ceilalţi şi asta este o mare tragedie'', spune un medic de pe ambulanţă.
Tragedia a fost dublată de faptul că pandemia a prins ţara noastră cu stocurile zero la materialele de protecţie, însă oamenii de la salvare ştiu un singur lucru. Misiunea lor este să salveze. Ce se va întâmpla însă atunci când nu va mai avea cine să îi salveze şi pe ei?
''Mergem acasă, la copii, la soţie, la părinţi care şi ei sunt în vârstă. Asta este frica noastră. Nu pentru noi. Noi ca noi, acesta ne este serviciul, trebuie să ne facem treaba. Când am acceptat postul am acceptat şi bune şi cu rele'', spune un alt cadru medical care intră în contact cu mulţi pacienţi pe zi.
Sunt peste 100 de medici şi mai mult de 700 de asistenţi şi ambulanţieri care lucrează doar la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi câteva mame, copii, iubite sau soţii, care îi aşteaptă acasă după fiecare misiune.
Mesajul medicilor de la ambulanţă: ''Pe hainele noastre se poate transmite virusul. Ei nu au grijă de noi şi nici de ceilalţi''