Antena 3 CNN Actualitate Mesaj SFÂŞIETOR de la Curtea de Argeş. "Sufletele morţilor ne VEGHEAZĂ de undeva de sus"

Mesaj SFÂŞIETOR de la Curtea de Argeş. "Sufletele morţilor ne VEGHEAZĂ de undeva de sus"

Mesaj SFÂŞIETOR de la Curtea de Argeş. "Sufletele morţilor ne VEGHEAZĂ de undeva de sus"
de O.P.    |    26 Iun 2013   •   13:09

Peste 300 de oameni au participat la slujba de pomenire oficiată de un sobor de 20 de preoţi, în frunte cu arhiepiscopul de Argeş, IPS Calinic, la Biserica Domnească din Curtea de Argeş, unde au fost aduse sicriele cu trupurile neînsufleţite ale celor patru persoane din oraş moarte în Muntenegru.
  
Cele patru sicrie, transportate, în noaptea de marţi spre miercuri de la Institutul de Medicină Legală din Capitală, au fost aduse şi depuse în faţa Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş de către militarii Unităţii de Vânători de Munte şi de pompierii militari de la ISU Argeş.
  
Slujba de pomenire a celor patru victime ale accidentului de autocar produs duminică în Muntenegru a fost oficiată, miercuri, de un sobor de 20 de preoţi, în frunte cu arhiepiscopul de Argeş şi Muscel, IPS Calinic, în prezenţa a aproximativ 300 de persoane. La ceremonie au fost prezenţi şi primarul oraşului Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu, viceprimarul Cristian Mitrofan, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău si prefectul judeţului, Cristian Soare.
  
Imediat după ce sicriele au fost depuse în faţa Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş a început să plouă.

"Este un semn de la Dumnezeu, este un semn că sufletele dânşilor ne veghează de acolo de sus. Au fost oameni de vază în oraşul nostru. Dumnezeu să-i odihnească", a declarat primarul municipiului Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu.
  
Cele patru persoane din Curtea de Argeş care au murit în accidentul din Muntenegru sunt Nicolae Derviş, om de afaceri şi fost consilier local, Mariana Mateescu, ghidul excursiei, profesoară de matematică pensionară, Toma Mateescu, soţul femeii, şi Ion Marinescu, tatăl fostului consilier judeţean liberal Mădălin Marinescu.

DOLIU NAŢIONAL pentru victimele accidentului din Muntenegru. Ceremonia de Ziua Drapelului a fost îndoliată


Ceremonia publică dedicată Zilei Drapelului Naţional s-a desfăşurat, miercuri dimineaţă, în Piaţa Tricolorului din Bucureşti, sub semnul doliului naţional decretat în memoria victimelor accidentului rutier produs în Muntenegru şi soldat cu moartea a 18 români.

La ora 9.00, în faţa Palatului Cercului Militar Naţional, a fost acordat onorul militar drapelului României, iar apoi acesta a fost ridicat pe catarg, în acordurile imnului naţional. Ulterior, steagul a fost coborât în bernă, iar cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului din Muntenegru.

Printre participanţii la ceremonie s-au numărat premierul Victor Ponta, ministrul Apărării, Mircea Duşă, şi cel al Afacerilor Interne, Radu Stroe, alţi oficiali de la Apărare şi Interne, din mediul diplomatic acreditat la Bucureşti, precum şi un dispozitiv din Regimentul de Gardă şi Protocol "Mihai Viteazul".

×
Subiecte în articol: accident in muntenegru doliu national
Cele mai noi știri
Parteneri
x close