Antena 3 CNN Actualitate Memorandumul pentru reluarea adopţiilor internaţionale, pe masa Executivului

Memorandumul pentru reluarea adopţiilor internaţionale, pe masa Executivului

Memorandumul pentru reluarea adopţiilor internaţionale, pe masa Executivului
16 Oct 2009   •   14:04

Guvernul ar putea lua decizia reluării adopţiilor internaţionale, după ce Oficiul Român pentru Adopţii a trimis spre aprobare Executivului un memorandum privind redeschiderea dosarelor de adopţii. Baronesa Emma Nicholson, ex-raportor european pentru România, a criticat decizia autorităţilor de la Bucureşti.

Oficiul Român pentru Adopţii, condus de democrat-liberalul Bogdan Panait, a trimis spre aprobare Guvernului un memorandum privind redeschiderea adopţiilor internaţionale. Măsura însă ar putea fi limitată la cazurile în care adopţia naţională a eşuat. Este vorba despre copii mai mari de şase ani, copii aparţinând unor minorităţi etnice sau copii cu probleme medicale grave, se arată în memorandumul Oficiul Român pentru Adopţii, citat de ziarul Gândul.

Guvernul susţine că nu a dezbătut încă memorandumul depus de Oficiul Român pentru Adopţii, deci nici nu a luat o decizie în acest sens. Primul-ministru în exerciţiu Emil Boc consideră că ?actuala legislaţie în domeniul adopţiilor internaţionale este în conformitate cu legislaţia internaţională şi cu standardele europene", se arată într-un comunicat transmis de Guvern, citat de Mediafax.

Baronesa Emma Nicholson, ex-raportor european pentru România, s-a arătat consternată şi a criticat eventualitatea unei astfel de decizii din partea autorităţilor de la Bucureşti. "Mii de copii români sunt traficaţi în Westminster, aşadar chiar în centrul Londrei. Au autorităţile române garanţia totală că, reluând adopţiile internaţionale, vor mai putea aplica legislaţia întru totul, în spiritul ei?", a declarat Baronesa Emma Nicholson pentru ziarul Gândul.

Baronesa Emma Nicholson consideră că ar fi mai bine ca autorităţile române să se concentreze pe întărirea punctelor slabe din legislaţie, care permit ca mii de copii să fie traficaţi, ajungând în Marea Britanie, dar şi în alte ţări occidentale.

Antena 3

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close