Antena 3 CNN Actualitate Membrii PC au protestat la Comisia Europeană faţă de experimentul LHC

Membrii PC au protestat la Comisia Europeană faţă de experimentul LHC

Membrii PC au protestat la Comisia Europeană faţă de experimentul LHC
09 Sep 2008   •   09:30

Membrii Partidului Conservator au manifestat marţi în faţa Reprezentanţei Comisiei Europene, împotriva experimentului Centrului de Cercetare Nucleară, LCH. Conservatorii au solicitat organismului european să facă demersurile necesare, pentru sistarea experimentului. ?Considerăm că acest experiment este extrem de riscant pentru siguranţa planetei şi solicităm Comisiei Europene să facă toate demersurile necesare pentru stoparea acestui experiment.?

?Considerăm că acest experiment este extrem de riscant pentru siguranţa planetei şi solicităm Comisiei Europene să facă toate demersurile necesare pentru stoparea acestui experiment. Experimentul în sine trebuie oprit imediat. Cele 4 miliarde de euro cheltuite pentru construcţia acceleratorului ar fi putut merge către copii care suferă de foame sau boli.? a declarat Marius Marinescu, vicepreşedintele Partidului Conservator.

?Am trimis scrisori de protest tuturor ambasadelor ţărilor membre CERN, trăim cu speranţa că CERN se va răzgandi chiar şi acum pe ultima sută de metri.? a mai spus acesta.

Vicepreşedintele PC a declarat că este de acord cu astfel de experimente, dar că ele trebuie făcute la nivel de laborator, nu la o scară atât de mare, cu consecinţe necalculabile.

Miercuri, la frontiera franco-elveţiană va începe simularea naşterii Universului. Cercetătorii spun că vor încerca să recreeze condiţiile care au existat după Big-Bang, în urmă cu 13,7 miliarde de ani, cu ajutorul celui mai mare accelerator de particule construit vreodată.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close