Antena 3 CNN Actualitate Meleşcanu: Tehica de care dispun militarii români din Afganistan este depăşită

Meleşcanu: Tehica de care dispun militarii români din Afganistan este depăşită

Meleşcanu: Tehica de care dispun militarii români din Afganistan este depăşită
01 Sep 2008   •   12:09

Ministrul Apărării Teodor Meleşcanu a declarat, luni, că tehica de care dispun militarii români din Afganistan este depăşită. Ministrul susţine că TAB-urile pe care le folosesc forţele române din Afganistan nu au fost proiectate pentru astfel de operaţiuni, iar acest lucru reprezintă un risc suplimentar pentru militari.

Misiunea militarilor români din Afganistan este cu atât mai grea cu cât echipamentul din dotare nu este adaptat operaţiunilor la care aceştia iau parte.

?Partea de sud a Afganistanului, unde sunt şi militarii români, a devenit zona preferată de traficanţi pentru afaceri cu explozibili, în contextul tulburărilor din Pakistan. Tocmai de aceea, trupele române sunt din ce în ce mai expuse la violenţă?, a declarat Meleşcanu.

Până la începutul anului viitor, forţele române din Afganistan vor fi dotate cu 10 blindate de generaţie noua care sunt adaptate tipului de operaţiuni desfăşurate în acestă zonă. Acestea se află deja în dotearea armetei române, dar deocamdată militarii învaţă să le folosească. Din cauza tehnicii mişitare depăşite, un soldat român şi-a pierdut viaţa, iar alţi patru au fost răniţi în Afganistan. Transportorul blindat în care se aflau a călcat pe o bombă artizanală.

Antena3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close