Antena 3 CNN Actualitate Meleşcanu: Modernizarea Armatei costă 10 miliarde de euro

Meleşcanu: Modernizarea Armatei costă 10 miliarde de euro

Meleşcanu: Modernizarea Armatei costă 10 miliarde de euro
11 Aug 2007   •   14:01

Avem nave construite după o concepţie bună, dar dotarea este deficitară. Aceasta este concluzia ministrului Apărării, Teodor Meleşcanu, care, aflat în vizită în Portul Constanţa, a analizat fiecare navă trasă la cheu. Meleşcanu a anunţat că în perioada următoare, România va achiziţiona patru vedete militare care să facă faţă cerinţelor. Potrivit ministrului cele patru nave nu vor fi achiziţionate cu bani gheaţă, ci prin contracte de leasing.

Navele actuale îşi pot face datoria în continuare, însă sistemele cu care sunt dotate sunt dintre cele mai vechi şi vor fi înlocuite. Achiziţionarea navelor face parte dintr-un proces mai amplu de modernizare a armatei, ale cărui costuri se ridică la 10 miliarde de euro. Nici submarinul nu a fost uitat de actualul ministru. Nu de alta, dar predecesorii săi a anunţat că va fi pus în funcţiune, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Potrivit ministrului în acest moment submarinul are nevoie pe lângă baterii şi de o revizie tehnică. Ministrul nu a ocolit nici subiectul cumpărării unui avion în perioada imediat următoare.

Există deja trei firme producătoare de la care au fost solicitate oferte scrise, astfel încât să fie aleasă cea mai convenabilă. Tehnic, toate cele trei oferte sunt considerate foarte bune, dar nu a fost luată o decizie în acest sens.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close