Antena 3 CNN Actualitate Meleşcanu audiat pentru cel mai mare contract de înarmare

Meleşcanu audiat pentru cel mai mare contract de înarmare

Meleşcanu audiat pentru cel mai mare contract de înarmare
12 Sep 2007   •   16:27

Ministrul Apărării, liberalul Teodor Meleşcanu, a fost audiat de Comisia de apărare din Senat. Parlamentarii i-au cerut lămuriri în legătură cu intenţia de a cumpăra mai multe avioane, în locul vechilor MIG-uri 21. În faţa senatorilor din comisie, ministrul a explicat că armata română trebuie să achiziţioneze echipamente la standardele NATO şi a dat asigurări că se va urmări cel mai bun raport calitate preţ.

În luna iulie, presa a dezvăluit că Ministerul român al Apărării intenţionează să cumpere un ?avion de transport personal de conducere şi stat major?. Acesta urmează să fie cel mai mare contract de înarmare iniţiat de România, în condiţiile în care se estimează că suma iniţială va depăşi 3,5 miliarde de euro.

Ulterior, ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu a confirmat că există un program al Ministerului Apărării pentru înlocuirea avioanelor AN-24 care ies din serviciu, cu alte două avioane de stat major. Ministerul Apărării a finalizat documentaţia necesară desfăşurării programului privind achiziţionarea ?Avionului Multirol al Forţelor Aeriene?.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close