Antena 3 CNN Actualitate Meleşcanu a trimis dosarele celor opt miniştri înapoi la preşedenţie

Meleşcanu a trimis dosarele celor opt miniştri înapoi la preşedenţie

Meleşcanu a trimis dosarele celor opt miniştri înapoi la preşedenţie
19 Ian 2008   •   17:08

Ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, a dispus, în cursul zilei de sâmbătă, restituirea către Administraţia Prezidenţială a tuturor documentelor primite vineri seara, care vizează opt foşti şi actuali miniştri pentru care a fost cerută declanşarea procedurilor legale pentru începerea urmăririi penale, a informat Biroul de presă al Ministerului Justiţiei. Din analiza scrisorii de însoţire a documentelor şi a inventarului anexat acesteia, a rezultat faptul că ele nu reprezintă dosarul cauzei, în conformitate cu articolul 18 din Legea 115/1999, fiind doar copii ale unora dintre documentele care au stat la baza referatelor de solicitare a aprobării începerii urmării penale întocmite de către procurorul de caz şi, în consecinţă, nu pot fi cuprinse în categoria documentelor prevăzute de legea menţionată, precizează sursa citată.

"Toate documentele au fost restituite în conformitate cu inventarul anexat scrisorii de însoţire, având aplicate pe ele, intacte, sigiliile Administraţiei Prezidenţiale. Ministrul interimar al Justiţiei se află, în continuare, în imposibilitatea legală şi obiectivă de a-şi exercita atribuţiile prevăzute de Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială", afirmă Biroul de presă al Ministerului Justiţiei. Potrivit acestuia, Teodor Meleşcanu a cerut specialiştilor din Ministerul Justiţiei să analizeze demersurile legale care ar urma să fie întreprinse în continuare.

Administraţia Prezidenţială a transmis, vineri, ministrului interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, toate documentele primite de preşedintele Traian Băsescu, în copie, "pentru a nu mai putea fi invocate pretexte de blocare sau întârziere a actului de justiţie".

Preşedintele Traian Băsescu a adresat, miercuri, ministrului interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, cereri privind declanşarea procedurilor legale pentru urmărirea penală în cazul a opt foşti şi actuali membri ai Guvernului. Şeful statului a cerut declanşarea procedurilor pentru ministrul Muncii, Paul Păcuraru, precum şi pentru foştii membri ai Cabinetului Tăriceanu Tudor Chiuariu, Zsolt Nagy, Decebal Traian Remeş şi Codruţ Şereş. De asemenea, a fost cerută declanşarea procedurilor pentru ex-premierul Adrian Năstase şi foştii miniştri Miron Mitrea şi Victor Babiuc.

Rompres

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close