Ciuhodaru a spus că cei mai afectați sunt cei de peste 50 de ani, care au boli cardiace sau pulmonare preexistente.
"Măsurile de prevenție sunt extrem de importante și poate e momentul să facem educație pentru sănătate chiar de la școală. Cei mai afectați sunt cei de peste 50 de ani, cei cu boli cardiace sau pulmonare preexistente. Îngrijorările sunt legate nu neapărat de severitatea clinică, ci de faptul că se răspândește rapid și de riscul de a genera mutații care să-i permită să se răspândească și mai rapid și să devină și mai periculos și de faptul că nu există un tratament specific, ci doar încercări de combinare de antivirale. Sunt și multe necunoscute legate de acest virus, dar până una alta sursa e persoana infectată", a explicat medicul.
Transmiterea coronavirusului, pe cale aeriană
"Transmiterea se face în special pe cale aeriană. E sufucient să vorbești, să tușești sau să strănuți sau prin contact direct sau indirect cu secrețiile respiratorii aflate pe mâini sau pe suprafețele contaminate. Autoritățile medicale spun că se poate transmite și pe cale digestivă. 10% din pacienți au diaree și greață chiar cu 1-2 zile înainte de instalarea sindromului pseudogripal și poate fi transmisă chiar și de la mamă la făt", a spus medicul.
Medicul Tudor Ciuhodaru: "Transmiterea coronavirusului, pe cale aeriană. E sufucient să vorbești, să tușești sau să strănuți"