Antena 3 CNN Actualitate Medicul Şerban Brădişteanu, care s-a ocupat de cazul lui Adrian Năstase, a fost trimis în judecată

Medicul Şerban Brădişteanu, care s-a ocupat de cazul lui Adrian Năstase, a fost trimis în judecată

Medicul Şerban Brădişteanu, care s-a ocupat de cazul lui Adrian Năstase, a fost trimis în judecată
Foto: Facebook
06 Dec 2012   •   13:07

Şerban Brădişteanu, medic şef secţie la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Doctorul este acuzat de favorizarea infractorului în cazul lui Adrian Năstase.

Potrivit unui comunicat DNA , medicul a încercat zădărnicirea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei privindu-l pe Adrian Năstase.

Anchetatorii susţin că medicul Şerban Brădişteanu şi-a folosit prerogativele sale de medic specialist în chirurgie cardiovasculară şi şi-a asumat internarea lui Adrian Năstase în cadrul secţiei pe care o conducea, deşi diagnosticul medical nu impunea internarea în acea secţie, iar primele intervenţii medicale au fost realizate de un alt doctor dintr-o altă secţie.

"În continuare, deşi nu a făcut nicio menţiune cu privire la necesitatea unei intervenţii chirurgicale cardiovasculare în fişa medicală a persoanei condamnate, inculpatul Brădişteanu Şerban Alexandru şi-a arogat fără drept calitatea de a emite opiniile oficiale ale spitalului, a preluat controlul asupra comunicării publice şi a transmis că persoana condamnată are şi alte afecţiuni medicale, care, în realitate, erau secundare celor urgente gestionate deja de un alt medic", au mai arătat procurorii, citaţi de Mediafax.

Brădişteanu mai este acuzat că a evitat să comunice oficial reprezentanţilor Direcţiei Generale de Poliţie Municipiului Bucureşti dacă Adrian Năstase poate fi încarcerat.

Toate aceste fapte ale medicului Şerban Brădişteanu au dus la prelungirea internării în spital şi amânarea momentului transferării lui Adrian Năstase la o unitate de detenţie. În această situaţie, reprezentanţii Poliţiei Capitalei au fost nevoiţi să facă demersuri legale suplimentare pentru clarificarea îndeplinirii condiţiilor juridice de transfer.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, miercuri, ca cele şapte zile petrecute de Adrian Năstase în Spitalul Floreasca înainte de a fi încarcerat să fie scăzute din condamnarea la doi ani de închisoare primită în dosarul "Trofeul calităţii". 

Pe 20 iunie, fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii".


×
Subiecte în articol: Adrian Nastase serban bradisteanu
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close