Mulţi medici veterinari au reacţionat după ce au sesizat că stocurile de Ivermectină sunt epuizate în farmaciile veterinare. Medicul veterinar Ovidiu Roşu din Bucureşti susține că acest medicament folosit de fapt pentru animale, are efecte cancerigene. Ivermectina este, de fapt, un antiparazitar destinat strict animalelor.
Intrebat cum poate ajuta acest medicament despre care se vehiculează că ar putea opri răspândirea virusului SARS-COv-2, medicul infecţionist Adrian Marinescu a precizat că Ivermectina nu poate inlocui vaccinul pentru că nu oferă o imunitate prin anticorpi.
"Trebui spus foarte clar. Virusul pătrunde în căile respiratorii, nu poate fi oprit. Pănă la urmă vaccinul nu este o barieră fizică cum este masca, dar el în momentul în care ajunge în căile respiratorii, adică la poarta de intrare se întâmplă două lucruri. Pentru că avem anticorpii protectori nu ne îmbolnăvim, deci nu vom face o formă de boală complicată şi este foarte important, nu ne pune viaţa în pericol şi în plus riscul de a transmite mai departe este categoric mai mic”, a spus medicul Marinescu pentru Antena 3
Adrian Marinescu: "Ivermectina nu înlocuieşte vaccinul anti COVID-19”
"Nu înlocuieşte în niciun caz vaccinarea, nu este o imunitate prin aticorpi, nu înseamnă că dacă luam medicamentul avem anticorpi. E vorba de o discuţie că ar fi profilactic, că s-ar putea lua pentru o perioadă lungă de timp şi că ar putea prin efectul antiviral să împiedice îmbolnăvirea, adică să impiedice apariţia unor forma complicate.
Ne uităm la studii, dar să avem puţină rabdare în aşa fel încât să trecem prin filtrul propriu şi comisiile de speciliatte să analizeze. Să se ajungă la concluzia că este pentru uz uman, că este antiviral şi că este de folosit în infecţia SARS-COV-2, să apară în protocolul terapeutic. Abia atunci va fi vorba de o prescripţie medicală şi oamenii vor putea primi atunci când este nevoie", a mai spus medicul Marinescu pentru Antena 3.
Adrian Marinescu: "Ceea ce se întâmplă acum e periculos ca mod de abordare, nu că nu ar fi bună Ivermectina"
"Din start cred că ar trebui să spunem că ar fi o mare greşeală ca cineva să ia un astfel de tratament fără prescripţie medicală.
În tot timpul pandemiei s-a vorbit de tot felul de medicamente care erau absolut miraculoase. Eu întotdeauna m-am ferit de acest termen. Cred că putem discuta de anumite medicamente că au un efect antiviral.
Este foarte posibil ca şi ivermectina să demonstreze acest lucru, sunt date, dar atenţie, vorbim de Statele Unite şi nu numai, vorbim de situaţii în care folosim pentru uz uman.
În momentul de faţă, în Europa, Ivermectina, în unele ţări este aprobată şi pentru uz uman, pentru boli parazitare. Ceea ce se întâmplă acum e periculos ca mod de abordare, nu că nu ar fi bună ivermectina.
Avem date suficiente şi probabil dacă avem puţină răbdare s-ar putea ca lucrurile să se aşeze, aşa cum s-a întâmplat şi cu alte terapii care au fost eficiente", a mai spus medicul infecţionist Adrian Marinescu pentru Antena 3.
Citeşte şi: Farmaciştii veterinari, avertizaţi că vor răspunde penal dacă vor mai vinde Ivermectină
Citeşte şi :Avertismentul medicilor veterinari despre noul medicament anti COVID: ”Ivermectina are efecte cancerigene“