Antena 3 CNN Actualitate Medicul de gardă, destituit în urma scandalului de la Slatina, este la a treia abatere

Medicul de gardă, destituit în urma scandalului de la Slatina, este la a treia abatere

Medicul de gardă, destituit în urma scandalului de la Slatina, este la a treia abatere
24 Ian 2009   •   15:44

Cornel Fulga, medicul de gardă al Spitalului Judeţean din Slatina dat afară noaptea trecută de ministrul Sănătăţii, nu este la prima abatere. Anul trecut, el a fost subiectul principal în două anchete interne ale spitalului unde lucrează. A scăpat cu mustrări uşoare şi şi-a văzut în continuare de treabă.
În martie anul trecut, medicul Cornel Fulga a fost anchetat de conducerea Spitalului Judeţean din Slatina, după ce a refuzat să interneze un copil, pe motiv că acesta era rrom. Băiatul, în vârstă de numai doi ani, era singurul supravieţuitor al unui incendiu devastator, în care muriseră mama şi cei cinci fraţi ai săi.
Copilul, şi el rănit grav în incendiu, a fost adus la spital de o rudă. De la Unitatea de Primiri Urgenţe a fost transferat la secţia de Chirurgie Plastică, de unde, spun medicii, a dispărut fără urmă. A fost găsit după câteva ore, de reprezentanţii Direcţiei de Protecţie Socială, în gospodăria unei mătuşi şi adus înapoi la spital. Ajuns din nou la Urgenţe, copilul a fost primit de acelaşi doctor Cornel Fulga, care, foarte nervos, i-a îndrumat pe asistenţii sociali la directorii spitalului.
În raportul comisiei medicale, medicului Cornel Fulga i s-a reproşat comportamentul lipsit de compasiune şi limbajul agresiv. A fost sancţionat însă numai cu avetisment.
Două luni mai târziu, în iunie 2008, Cornel Fulga a provocat un alt scandal. Un bărbat s-a plâns conducerii spitalului că a fost bruscat de medic şi că acesta a refuzat să-i consulte soţia. Managerul unităţii a deschis din nou o anchetă şi a dat asigurări că Fulga va fi sancţionat mult mai sever de această dată.
Nu numai pacienţii, ci şi colegii medicului Cornel Fulga sunt victime ale violenţei acestuia. Infirmierele şi asistentele s-au plâns de modul în care se comportă şi le vorbeşte doctorul Fulga.
Sancţiunile aplicate medicului Cornel Fulga nu l-au făcut pe acesta să regrete greşelile făcute. Din contră, anul trecut, Fulga a depus o plângere penală împotriva unui jurnalist de la o televiziune locală, susţinând că în urma unei dezbateri televizate pe marginea cazului său, ar fi avut de suferit şi ar fi primit ameninţări.
Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close