Antena 3 CNN Actualitate Medicii şi asistentele pleacă masiv în străinătate, după ce le-au fost micşorate salariile cu 25%

Medicii şi asistentele pleacă masiv în străinătate, după ce le-au fost micşorate salariile cu 25%

Medicii şi asistentele pleacă masiv în străinătate, după ce le-au fost micşorate salariile cu 25%
06 Aug 2010   •   15:15

Medicii şi asistentele pleacă masiv din spitale după ce Guvernul le-a tăiat 25 % din leafă. La Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, o asistentă a ajuns să supravegheze 60 de pacienţi. Doctorii fac apeluri disperate chiar şi la rudele celor internaţi, să le dea o mână de ajutor.

18 asistenţi, medici şi ingrijitori de la Spitalul judetean Târgu Jiu au plecat în Franţa sau Italia după ce Guvernul a anunţat că le taie 25 % din leafă. În această vară urmează să plece şi alţi angajaţi ai spitalului.

?Pleacă 40 de asistenţi în Italia, Anglia. Au salariul de 1.500 de euro acolo, la noi - 12 milioane?, a declarat Lucian Cârstoiu, preşedintele Asociaţiei Asistenţilor şi Moaşelor din Gorj.

?Avem colegi plecaţi din secţie. Avem o colegă plecată pentru a treia oară. Pleacă de câte ori are ocazia?, a spus dr. Ioana Râcă, şeful secţiei de endocrinologie.

Cu prea puţini angajaţi şi prea mulţi pacienţi, medicii au ajuns să se bazeze pe rudele bolnavilor.

?Mai ales când sunt cazuri grave, apelăm la aparţinători ca să sta cu bolnavii. În lista de noapte am o singură asistentă la 60 de oameni?, spune dr. Lucreţia Pârcălăboiu.

Cele mai căutate ţări în care pleacă să muncească personalul medical din Gorj sunt Italia, Anglia şi Franţa. Aceasta din urmă caută chiar acum infirmiere. Un spital public din departamentul Loiret se confruntă cu o lipsă acută de personal şi a lansat o campanie de recrutare de infirmiere în Spania, Portugalia şi România.

Antena 3

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close