Antena 3 CNN Actualitate Medicii români fac carieră în străinătate

Medicii români fac carieră în străinătate

Medicii români fac carieră în străinătate
19 Mar 2007   •   11:29

În Queens, Manhattan şi Brooklyn funcţionează zeci de cabinete ale unor doctori români. Nu e uşor să te impui şi să câştigi încrederea americanilor. Unii au reuşit, în New York fiind destui medicii români care sunt apreciaţi, au pacienţi şi, deci, o afacere prosperă. N-au uitat de unde au plecat. Pentru români, tarifele sunt întotdeauna mai mici. În plus, cabinetele lor sunt şi sală de curs pentru studenţii românii.

Napoleon Savescu, preşedintele Societăţii Medicale Româneşti din New York, a povestit care este situaţia medicilor români: ?Sunt studenţi sau tineri care au studiat medicina şi care vin aici căutând să-şi facă o viaţă în această nouă ţară. Aproape în fiecare an, noi am trimis în România echipament medical nu de sute, ci chiar de milioane de dolari?.

Peste 200 de medici fac parte din ?Societatea medicală românească din New York?. Societatea a fost înfiinţată la mijlocul anilor '90, la o strângere de fonduri pentru fostul primar new-yorkez, Rudolph Giuliani. La început, organizaţia a avut doar şapte membri. Cu timpul, însă, tot mai mulţi doctori din New York, New Jersey şi California s-au afiliat.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close