Antena 3 CNN Actualitate Medicii români au extirpat o tumoră cât un om (VIDEO)

Medicii români au extirpat o tumoră cât un om (VIDEO)

Medicii români au extirpat o tumoră cât un om <font color=red>(VIDEO)</font>
20 Noi 2007   •   19:30

Intervenţie chirurgicală spectaculoasă la Constanţa. O echipă de medici a reuşit să extirpe o tumoră de aproape 50 de kilograme. Pacienta s-a chinuit un an de zile cu dureri crunte, o tumoră care creştea permanent pe coapsa stângă şi o mulţime de refuzuri din partea medicilor care nu se încumetau să o opereze. Medicul Vasile Pătruţ a fost pentru ea unica şansă. Nici pe masa de operaţie, femeia nu şi-a pierdut optimismul. Intervenţia chirurgicală a fost realizată de o echipă de medici din Bucureşti şi Constanţa.

Programată să dureze peste şapte ore, operaţia n-a durat decât trei. Medicii au avut şi ceva noroc: nu au fost nevoiţi să înlocuiască nervi sau vase. Totuşi, pacienta a sângerat masiv, pe parcursul operaţiei fiind necesari 10 litri de sânge.

Operaţia de marţi de la Constanţa este o premieră în România, chiar dacă la noi s-a extirpat cea mai mare tumoră din lume, cea de 70 de kilgrame, a Lucicăi Bunghez. A fost pentru prima dată când o astfel de operaţie a fost realizată de o echipă alcătuită exclusiv din medici români. Lucica Bunghez a fost operată la începutul lui 2004 de o echipă mixtă, condusă de chirurgul american McKay McKinnon, de la Spitalul Universitar Chicago şi profesorul ioan Lascăr de la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

OPERAŢIE ÎN PREMIERĂ, ÎN ROMÂNIA:

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close