Antena 3 CNN Actualitate Medicii nu sunt vinovaţi de moartea Patriarhului Teoctist

Medicii nu sunt vinovaţi de moartea Patriarhului Teoctist

Medicii nu sunt vinovaţi de moartea Patriarhului Teoctist
18 Oct 2007   •   13:41
Colegiul Medicilor din România s-a pronunţat asupra împrejurărilor în care a murit Patriarhul Teoctist. Cei doi medici care l-au operat pe Patriarh de prostată nu sunt vinovaţia de moartea lui Teoctist. Colegiul i-a audiat joi dimineaţă pe membrii echipei de chirugi şi anestezişti care au participat la operaţie, concluzionând că cei doi medici au acţionat în conformitate cu normele procedurale în vigoare. Operaţia presupunea un grad ridicat de risc, pacientul fiind nonagenar. Cu toate astea, singura soluţie în cazul Patriarhului era intervenţia chirurgicală. Teoctist cunoştea riscurile acestei operaţii, se mai arată în concluziile Colegiului Medicilor.

Într-o primă etapă a anchetei, Colegiul Medicilor a adunat puncte de vedere ale mai multor specialişti în urologie, anestezie şi terapie intensivă din ţară. Conform acestora, echipele care au participat la intervenţia chirugicală, au respectat procedurile.

Patriarhul Teoctist a murit pe 30 iulie, la vârsta de 92 de ani, în urma unor complicaţii intervenite după o operaţie de prostată.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close