Antena 3 CNN Actualitate Medicii ne dau vești bune! Cât contează tratamentul cu plasmă pentru formele severe de COVID-19

Medicii ne dau vești bune! Cât contează tratamentul cu plasmă pentru formele severe de COVID-19

Încă un studiu arată cât de important este ca pacienții care s-au vindecat de coronavirus să meargă să doneze plasmă. Tratamentul cu plasmă pentru formele severe de COVID-19 ajută semnificativ pacienții și asta s-a demonstrat încă o dată cu ajutorul unei echipe de cercetători condusă de dr. Nicole Bouvier, de la Spitalul Mount Sinai din New York.

Medicii ne dau vești bune! Cât contează tratamentul cu plasmă pentru formele severe de COVID-19
de Andreea Cigolea    |    23 Sep 2020   •   10:28

Echipa a urmărit 39 de pacienți spitalizați cu COVID-19. Toți erau în stare gravă până la momentul în care au primit o transfuzie de plasmă, 87% au necesitat oxigen suplimentar pentru a respira, iar 10% erau pe ventilatoare. Pacienții au avut o vârstă medie de 55 de ani și puține comorbidități inițiale, în afară de obezitate și au primit plasmă convalescentă în medie la 4 zile după internare.

Datele celor 39 de pacienți au fost comparate cu cele ale altor 156 de pacienți cu COVID-19 cu simptome și istoric medical similare, internați în aceeași perioadă, care însă nu au primit plasmă.

Ce arată studiul

- la 14 zile după ce au primit terapia cu plasmă, 18% dintre pacienți au necesitat în continuare suplimentarea cu oxigen, comparativ cu 28% dintre cei din grupul de control care nu primiseră plasmă.

- 13% dintre persoanele care au primit plasmă convalescentă au murit, comparativ cu 24% dintre cei care nu au primit.

- după expunerea la antibiotice cu spectru larg și anticoagulante,  s-a constatat un beneficiu semnificativ de supraviețuire pentru cei care au primit plasmă convalescentă.

 

×
Subiecte în articol: plasma tratament
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close