În acelaşi dosar, secretara clinicii - Cecilia Borza a primit cinci ani de închisoare cu executare, Rosana Turcu - coordonator al Agenţiei Naţionale pentru Transplant (ANT) pe Bucureşti a fost condamnată la şase luni cu executare, iar Victor Zota - fost director al Agenţiei Naţionale pentru Transplant a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare.
Deciziile nu sunt definitive şi pot fi atacate cu apel.
Aceştia au fost trimişi în judecată pe 24 februarie 2010 de procurorii DIICOT, care susţin că Harry Mironescu, şeful clinicii Sabyc, era liderul unei reţele care racola cupluri din străinătate care doreau inseminare artificială. Medicii prelevau ovulele unor românce, pe care ulterior le implantau femeilor dornice să devină mame.
Natan Lewit este acuzat că ar fi exercitat fără drept profesia de medic pe teritoriul României. Potrivit procurorilor, în calitate de medic specialist în obstetrică-ginecologie, el racola din străinătate cuplurile ce doreau să fie beneficiarele tehnicilor de reproducere asistată.
De asemenea, Genia Ziskind este acuzată că, în calitate de specialist embriolog, pregătea culturile (embrionii) necesare realizării embriotransferului efectiv şi a exercitat profesia de medic pe teritoriul României fără să aibă acordul din partea autorităţilor competente.
Fiul lui Harry Mironescu, Yair Miron, a fost trimis în judecată pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat, trafic de celule de origine umană şi de complicitate la introducerea în ţară de celule de origine umană în mod fraudulos.
Procurorii susţin că Yair Miron a ştiut că donatoarele de ovule primeau bani din partea clinicii şi că Sabyc nu era acreditată să desfăşoare activităţi de reproducere pe cale artificială, iar materia genetică era introdusă în ţară în mod fraudulos.
Secretara Cecilia Borza este acuzată că a racolat în mod direct ori prin persoane interpuse tinere cuprinse între 18 şi 30 de ani, care consimţeau să fie supuse unor proceduri medicale având drept scop stimularea ovariană, preocupându-se totodată de păstrarea discreţiei asupra activităţii reale desfăşurate.
Procurorii au mai arătat că femeile israeliene care au apelat la serviciile lui Harry Mironescu, la clinica Sabyc, au declarat că au venit în România pentru că această procedura era ilegală în Israel şi că îi dădeau medicului 3.500 de euro pentru o intervenţie.
În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul director al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota şi Rosana Turcu, coordonator al Agenţiei pe Bucureşti, acuzaţi că ar fi întocmit şi semnat un înscris privind legalitatea funcţionării clinicii Sabyc.