Antena 3 CNN Actualitate Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu CNAS

Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu CNAS

Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu CNAS
Foto: INTACT Images
13 Mai 2011   •   17:39

Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a declarat preşedintele Federaţiei Patronatelor de Medicina Familiei, Doina Mihăilă.

“Suntem în aceeaşi situaţie din luna martie. Am crezut că vor urma nişte negocieri pentru schimbarea actelor normative care stau la baza semnării noului contract. În aceste două luni, nu s-a întâmplat nimic, cu excepţia unei întâlniri la CNAS în care ni s-a cerut să discutăm despre normele la contractul cadru. În acest moment, decizia este aceeaşi - nu semnăm”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Doina Mihăilă.

Mihăilă a adăugat că medicii doresc modificarea a trei acte normative, respectiv a contractului-cadru, a ordonanţei privind permanenţa şi a actului privind informatizarea şi raportarea online. Toate cele trei acte au fost contestate de medici.

“Este anormal ca atunci când semnezi un contract între două părţi, o singură parte să îşi impună punctul de vedere. Există o idee la nivelul Casei Naţionale pe care ne-au împărtăşit-o, cum că ei sunt finanţatorii şi noi trebuie să fim de acord. Cu regret, anunţ toţi factorii decidenţi că nu sunt finanţatori, ci sunt administratorii banilor oamenilor”, a susţinut preşedintele Federaţiei Patronatelor de Medicina Familiei.

De asemenea, Mihăilă a ţinut să sublinieze că dacă până la sfârşitul lunii nu se vor face modificări în privinţa acestor acte normative, medicii de familie îşi rezervă dreptul de a nu încheia contracte cu CAS: “Dacă semnăm contractul, ne autodesfiinţăm într-o lună”, a adăugat aceasta.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close