Antena 3 CNN Actualitate Medicii care l-au operat pe Teoctist ar putea fi anchetaţi

Medicii care l-au operat pe Teoctist ar putea fi anchetaţi

Medicii care l-au operat pe Teoctist ar putea fi anchetaţi
02 Aug 2007   •   20:43

Medicii de la Spitalul Fundeni care l-au operat pe Patriarhul Teoctist ar putea fi anchetaţi. O fundaţie din Cluj-Napoca îi cere ministrului Internelor, Cristian David, declanşarea unei anchete la Spitalul Fundeni, pentru a se stabili adevărul, despre cauzele morţii fostului Patriarh Teoctist. Reprezentanţii fundaţiei Culturale ?Sarmisegetuza? din Cluj-Napoca, solicită şi anchetarea dr. Ionel Sinescu ?pentru nu a exista nicio îndoială în legătură cu această operaţie, suspectă în ochii numeroşilor credincioşi ortodocşi?.

?A devenit clar că Adormitul Întru Domnul, Teoctist, a fost operat fără existenţa unui acord scris, pe propria răspundere, al fostului patriarh şi fără informarea despre această interventie chirurgicală a Sfântului Sinod si a executivului Patriarhiei BOR. Se cunoaşte clar că în 50% din aceste cazuri, datorită vârstei înaintate, după operaţie intervine decesul?, se arată în comunicatul fundaţiei. Potrivit preşedintelui fundaţiei ?Sarmisegetuza?, Ionuţ Ţene, unii medici afirmă că se putea monta Patriarhului o sondă medicală, nefiind nevoie de anestezie totală la operaţie.

Patriarhul Teoctist a murit, luni, la ora 17.00, în urma unui stop cardiac, suferit ca urmare a complicaţiilor apărute după operaţia de prostată la care a fost supus în cursul aceleiaşi zile. Acesta avea 92 de ani şi în ultimii 20 de ani a condus Biserica Ortodoxă Română, fiind înscăunat la 16 noiembrie 1986.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close