Antena 3 CNN Actualitate Medicamentele împotriva răcelii şi tusei periculoase pentru copiii sub 2 ani

Medicamentele împotriva răcelii şi tusei periculoase pentru copiii sub 2 ani

Medicamentele împotriva răcelii şi tusei periculoase pentru copiii sub 2 ani
12 Oct 2007   •   20:37

Medicamentele împotriva răcelii şi tusei pot fi periculoase pentru copiii sub 2 ani. Mai multe firme de medicamentele din Statele Unite au decis să retragă de pe piaţă 12 medicamente destinate copiilor sub doi ani care se vindeau fără reţetă. Mai mulţi copii s-au îmbolnăvit iar unii chiar au murit din cauza modului în care au fost administrate tratamentele împotriva tusei şi răcelii.

Medicamentele retrase recent de pe piaţă se vând doar în Statele Unite, dar şi în România sunt comercializate medicamente ce conţin substanţe active similare, care se vând fără reţetă. Acesta este motivul pentru care medicii pediatri le recomandă părinţilor prudenţă maximă. Elena Dan, seful secţiei Pediatrie a spitalului Elias, este de părere că ?Nu toate aceste medicamente care se găsesc pe piaţă sunt suficient de bine dozate pentru copii mici.?.

Şi Agenţia Europeană a Medicamentului va face o reevaluare a tuturor produselor destinate copiilor, astfel că părinţii vor şti în curând ce medicamente pot fi recomandate copiilor sub 2 ani.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close