Antena 3 CNN Actualitate Medicamentul pentu diabetici care dispare de pe rafturile farmaciilor din România. După 31 iulie, nicio concentraţie nu va mai fi comercializată

Medicamentul pentu diabetici care dispare de pe rafturile farmaciilor din România. După 31 iulie, nicio concentraţie nu va mai fi comercializată

medicamente
Medicamentul pentu diabetici care dispare de pe rafturile farmaciilor din România. După 31 iulie nicio concentraţie nu va mai fi comercializată
de Georgiana Adam    |    14 Iun 2024   •   08:33

Ozempic, medicamentul folosit în tratamentul persoanelor care suferă de diabet zaharat de tip 2, va părăsi piața farmaceutică din România. Anunțul a fost făcut de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale. 

Aşadar, începând cu data de 31 iulie, Ozempic, în toate cele trei concentraţii  0,25 mg; 0,5 mg; 1 mg - şi sub formă de soluţie injectabilă în stilou injector (pen) preumplut, este medicamentul care va dispărea de pe rafturile farmaciilor din ţară. 

”Conform informaţiilor primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă (DAPP), medicamentul OZEMPIC (SEMAGLUTIDUM), în toate cele trei concentraţii (0,25 mg; 0,5 mg; 1 mg) şi sub formă de soluţie injectabilă în stilou injector (pen) preumplut, din motive comerciale, va fi disponibil în România doar până la data de 31 iulie 2024. Conform prevederilor legale, medicamentul OZEMPIC, nu va mai fi comercializat în România după această dată”, a transmis Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România.

Pacienții diabetici nu vor fi afectați de măsura scoaterii Ozempic din piață

Pacienții cu diabet zaharat de tip 2 nu au motive să se îngrijoreze pentru scoaterea Ozempic de pe piaţa, întrucât Semaglutida va fi disponibilă în România după data de 1 august sub formă de comprimate orale, doar la recomandarea medicului.

Potrivit doc.ro, Semaglutida este un medicament care, utilizat împreună cu un regim alimentar și exerciții fizice, îmbunătățește controlul zahărului din sânge la adulții cu diabet zaharat de tip 2.

×
Subiecte în articol: medicament Ozempic farmacii semaglutida
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close