Medicul critică autoritățile pentru că nu au implementat certificatul verde și pentru că nu-i testează pe copii. În plus, Tatu-Chițoiu susține că ultimul criteriu introdus de autorități reprezintă o invenție autohtonă.
”Binomul spital-scoală în eterna și fascinanta Românie sau cum să continui să legalizezi selecția naturală în COVID
...suntem deja obișnuiți cu schimbări de reguli în timpul jocului dar mărturisesc că greu mi-as fi închipuit că prin scormonirea minții poți găsi un asemenea criteriu pentru a menține școlile deschise (gradul de ocupare al paturilor de spital CU Covid 19). Criteriu care înlocuiește gradul de vaccinare al personalului din școli
În scoli copiii tușesc pe rupte, unii se testează si afla ca au Covid alții tușesc în continuare fără să se testeze, ...personalul didactic este/nu este vaccinat iar criteriul este...câți bolnavi de Covid sunt în spital.
De certificat verde nu mai vorbește nimeni
Nu cred ca acest criteriu a mai fost inventat in alta țară. Imaginația carpato-dunăreană în a eluda realitatea bate orice închipuire”, scrie medicul pe Facebook.
Binomul spital-scoala in eterna si fascinanta Romanie sau cum sa continui sa legalizezi selectia naturala in...
Publicată de Gabriel Tatu-Chițoiu pe Vineri, 14 ianuarie 2022
Sorin Cîmpeanu și Alexandru Rafila au modificat modul de organizare a cursurilor. Care sunt elevii care mai pot merge la școală de luni
Sorin Cîmpeanu și Alexandru Rafila au explicat modul în care școlile vor funcționa de azi înainte, în contextul creșterii alarmante a cazurilor COVID.
„Sunt schimbări importante în strategia privind modul de funcționare al școlilor din România și a grădinițelor.
Ne-am decuplat atât de rata de incidență a infectărilor cat și de rata de vaccinare a personalului din învățământ. Parametrul rată de vaccinare a personalului din învățământ, introdus în data de 5 noiembrie 2021, consider că a fost o motivație puternică pentru ca în prezent personalul din învățământ să fie cea mai numeroasă, în valoare absolută, categorie profesională vaccinată, mult peste 70 la sută. La acest nivel de vaccinare în școli a contribuit și introducerea a acestui parametru.
În prezent, dată fiind specificitatea varianta Omicron, s-a propus, s-a explicat și s-a analizat în profunzime schimbarea modului de abordare către gradul de încărcare a mediului spitalicesc.
Pragul este de 75 la sută, un prag care nu este atins în niciunul dintre școlile județele României în prezent. Deci din perspectiva educației luni toate școlile din România vor putea să funcționeze cu prezență fizică”, a declarat Cîmpeanu.
Acesta a precizat că o schimbare importantă este cea care privește suspendarea cursurilor la nivelul unei clase.
„Cea de-a doua schimbare este a suspendării activității cu prezență fizică în fiecare clasă din școală sau în fiecare grupă din grădiniță atunci când sunt 3 cazuri de infectare în 7 zile consecutiv. Se păstrează regula intrării în online a întregii școli atunci când cel puțin jumătate din numărul de clase au activitatea fizică suspendată”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.
„Încercăm să ținem școlile deschise, dar nu cu orice preț”
Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că, prin măsurile luate, autoritățile vor încerca să țină școlile deschise. În prezent, nu există județe în pericol de suspendare a cursurilor cu prezența fizică a elevilor.
„Încercăm să ținem școlile deschise, dar nu cu orice preț... În funcție de evoluția pandemică, dar și de particularitățile noi Omicorn... Această boală are o transmisibilitate foarte mare”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.