Medicul susține că, potrivit legii, asigurații au obligația să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile sale, spunând că nu poate colabora cu cei care nu au încredere în recomandările sale.
Totodată, medicul a explicat că, de-a lungul carierei sale, a vaccinat mii se oameni, iar acest proces reprezintă cea mai importantă parte a activității de prevenție.
”ANUNȚ PUBLIC
Asigurații, Conform art 231, alin e), din Legea 95/2006, au obligația "să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile medicului".
Conform acestui articol de lege, ANUNȚ PUBLIC de acum că TOATE PERSOANELE ÎNSCRISE LA MINE CARE REFUZĂ VACCINAREA ANTI-COVID 19, VOR FI SCOASE DE PE LISTA MEA DE MEDIC DE FAMILIE.
Este de neacceptat să continui colaborarea cu pacienții care nu cred în recomandările pe care le fac. Persoanele care refuză vaccinarea, dreptul lor, fac dovada că nu au încredere în mine, în ceea ce spun, în ceea ce le recomand să facă.
În cei 33 de ani de practică am vaccinat mii de persoane, am făcut zeci de mii de inoculări și nu am avut reacții adverse decât foarte puține și minore. Cred în vaccinuri, chiar și în cele nou apărute sau schimbate în acești ani.
Vaccinarea a reprezentat pentru mine partea cea mai importanta a activitații de prevenție. În toți acești ani am avut o singură persoană care a refuzat vaccinarea celui de-al doilea copil și i-am cerut să-i ia fișa și să se mute la alt medic. Ceea ce a și făcut”, scrie medicul pe o rețea socială.
Publicată de Catalin Petrencic pe Marţi, 12 ianuarie 2021
Povestea medicului legat cu cătuşe de tâlhari, căruia Dunărea i-a distrus cabinetul. A reconstruit alt dispensar pe banii lui, pentru a fi alături de oameni
Cetăţeanul C vă prezintă poveştile medicilor care au ales să rămână în ţară şi să-i trateze pe români într-un sistem care parcă ne vrea tot mai bolnavi, în cadrul campaniei "România, boală lungă". Unul din medici este Cătălin Petrencic, din comuna Mănăstirea, judeţul Călăraşi, care a rămas în acelaşi loc de 35 de ani, în ciuda unor întâmplări incredibile.
În lupta cu pandemia, medicii de familie devin vitali pentru sistemul medical. Sunt însă o resursă pe care mai toate guvernările au ignorat-o până acum, iar rezultatul este crunt: mii de medici plecaţi în străinătate, sute de localităţi fără nici măcar un asistent şi alte peste o mie în care numărul doctorilor este insuficient.
Prima oprire este la un doctor din Călăraşi, care de 35 de ani profesează în acelaşi sat. Nici apele Dunării, care i-au distrus dispensarul, nici tâlharii care i-au distrus casa nu l-au clintit din loc.
Mânăstirea este comună din Călăraşi cu 5,600 de locuitori. Şi doar doi medici de familie la toată suflarea. Unul dintre ei este aici de 35 de ani, medicul Cătălin Petrencic.
Citeste continuarea AICI.