Medicul Radu Ţincu de la Spitalul Floreasca spune că reînceperea anului şcolar, perioada concediilor, dar şi reluarea serviciului au dus la infectarea persoanelor tinere.
„Din păcate, la tineri, formele severe sunt determinate de o furtună de molecule inflamatorii!
Se pare că această furtună de citokine proinflamatorii este condiţionată de genetica ficăruia dintre noi, astfel încât nu se poate previziona care persoane vor dezvolta o formă fulminantă de Covid 19 şi care nu”, a precizat dr. Radu Ţincu, medic specialist ATI -Toxicologie de la Spitalul Floreasca.
Medicul a explicat cum virusul ajunge să devasteze întregul organism.
„Toate organele vor fi afectate de prezenţa acestor molecule inflamatorii, şi, de fapt, organismul intră într-un cerc vicios în care virusul este doar un punct de plecare, urmează descărcarea aceasta de molecule inflamatorii care vor duce organismul într-o degringoladă, toate funcţiile lui vor fi afectate”, a mai spus medicul specialist ATI de la Spitalul Floreasca.
În acest context, este cu atât mai importantă respectarea măsurilor de distanţare şi igienă, mai ales că vaccinarea anti-Covid-19 nu va începe mai devreme de jumătatea anului viitor.
Sursa: Mediafax