Antena 3 CNN Actualitate Media Viața secretă a lui Andrei Gheorghe

Viața secretă a lui Andrei Gheorghe

1 minut de citit Publicat la 13:41 22 Mar 2018 Modificat la 13:41 22 Mar 2018
o_1c96o6lqipnudhd16c6c3lqfs8.jpg

Andrei Gheorghe s-a stins luni, la 56 ani, şi toată lumea şi-l aminteşte drept profesionistul radioului şi al televiziunii. Prietenii săi vorbesc însă şi despre acel Andrei de dinainte de a deveni un star. În tinereţe, el a fost profesor la ţară, în Vlădeni, un sat din Bărăgan, unde a predat rusa în anii ’80.

Vlădeni (Ialomiţa) este situat vizavi de Hârşova, astfel că sătenii văd seara luminile oraşului de peste Dunăre. De aici a plecat spre glorie Necula „Rică“ Răducanu, portarul de la Rapid, care l-a tras după el şi pe Ionel Manu. Ambii au fost portari de naţională. La mijlocul anilor ’80, în Vlădeni erau 3.000 de locuitori, din care făcea parte gaşca stagiarilor veniţi prin repartiţie la absolvirea facultăţii. Erau ingineri, economişti, profesori, medici. Tinerii stăteau în locuinţe puse la dispoziţie de stat: apartamente de bloc sau case de ţară, pe care le împărţeau cu colegii, scrie click.ro.

„Mulţi stagiari s-au perindat pe la Vlădeni, de majoritatea nu-şi mai aminteşte nimeni. Dar de Andrei, da. Oamenii îl ţin minte şi fără să fi fost la radio sau TV“, povestesc localnicii. În 1985, când a apărut Andrei Gheorghe în sat, uliţa a căpătat culoare. „Andruşa“ – aşa cum era alintat – avea 23 de ani şi era de atunci „o figură“. Citea mult, mai ales noaptea, cu lanterna sub pătură, să nu-şi deranjeze colegii, era sufletul petrecerilor, vorbea slobod, asculta muzică şi nu se temea să spună verde-n faţă ceea ce gândeşte. „Lumea îl ştia de nebun, umbla cu o căciulă mare, roşie, de vulpe polară, avea blugi, geacă. Era circul şcolii. Arunca în clasă cu catalogul, se urca pe catedră“, povestesc oamenii locului.

×
x close