Antena 3 CNN Actualitate Media Una dintre cele mai cunoscute jurnaliste din SUA a murit. "A fost o adevărată instituţie" a preşedinţiei americane

Una dintre cele mai cunoscute jurnaliste din SUA a murit. "A fost o adevărată instituţie" a preşedinţiei americane

 Una dintre cele mai cunoscute jurnaliste din SUA a murit. "A fost o adevărată instituţie" a preşedinţiei americane
Foto: www.neontommy.com
21 Iul 2013   •   16:31

Jurnalista americană Helen Thomas, care a fost acreditată la Casa Albă timp de aproape 50 de ani, timp în care în care la conducerea SUA s-au aflat 10 preşedinţi, a murit sâmbătă, la vârsta de 92 de ani, relatează BBC News.

Helen Thomas a decedat sâmbătă, în apartamentul său din Washington, după o lungă suferinţă.

Helen Thomas a fost un model pentru ziarişti, una dintre primele femei care au practicat această profesie în Statele Unite ale Americii.

Jurnalista a fost renumită pentru întrebările dificile pe care le-a adresat celor 10 preşedinţi care s-au aflat în exercitarea mandatului pe perioada în care ea a fost acreditată la Casa Albă.

De altfel, ea a fost şi prima femeie care a devenit membru al corpului de presă al Casei Albe, în 1960, anul în care John F. Kennedy a fost ales preşedinte.

Helen Thomas "a fost o adevărată instituţie" a preşedinţiei americane, fiind permanent aşezată în primul rând la conferinţele de presă zilnice organizate la Casa Albă.

Helen Thomas s-a născut în 1920, în Kentucky, într-o familie de imigranţi libanezi. Ea a dorit să fie jurnalistă încă din studenţie, când a colaborat la ziarul şcolii la care învăţa.

A început să lucreze ca redactor la un mic ziar din Washington, după care a început să colaboreze cu agenţia de presă United Press (UPI), moment în care a început să relateze despre campania prezidenţială a lui John F Kennedy.

A lucrat pentru UPI timp de 57 de ani, până în 2000. La vârsta de 79 de ani, Helen Thomas a fost angajată de compania de publishing Hearst Corp.

 

 

×
Citește mai multe din Media
» Vezi toate știrile din Media
Cele mai noi știri
Parteneri
x close