Aşadar, varianta cea mai populară de a fi la curent cu ceea ce este nou în regiune, este "ziarul scris cu cretă".
Într-o lume în care se vorbeşte tot mai des de moartea presei scrise şi de furnizarea informaţiilor exclusiv online, există încă ţări în care ziarul este un element futuristic.
Cei mai mulţi dintre monrovieni nu-şi permit să plătească pentru ziare sau pentru internet, aşa că, Alfred J. Sirleaf, a iniţiat un proiect menit să-i informeze gratuit pe concetăţenii lui.
"Tabla cu ştiri" aduce zilnic ultimele informaţii şi ţine la curent cetăţenii cu tot ce se întâmplă în zonă şi nu numai.
"Ziarul" din centrul Monroviei este editat în această manieră încă din anul 2000.
Pentru ştirile locale, Sirleaf are o echipă de voluntari, care-i culeg informaţiile, iar cele mai importante evenimente externe sunt luate dintr-un inernet-cafe, acolo unde accesează site-urile internaţionale.
Redacţia se află într-o baracă de lemn, chiar în spatele tablei de ştiri, iar actualizarea informaţiilor se face cu un burete şi o cretă.
În perioada războiului civil, Sirleaf a fost nevoit să închidă tribuna, după ce a scris materiale împotriva fostului preşedinte, Charles Taylor, fapt ce i-a dus şi exilul.
El nu a cedat niciodată presiunilor politice şi continuă să informeze populaţia.
Chiar dacă a fost promovat de publicaţii internaţionale celebre, cum ar fi New York Times, el reuşeşte să supravieşuiască pe piaţă, doar cu ajutorul unor mici donaţii.