Antena 3 CNN Actualitate Media Secretele Bucătăriei: Carnea Roşie. Volumul 2, de la Revista Felicia

Secretele Bucătăriei: Carnea Roşie. Volumul 2, de la Revista Felicia

2 minute de citit Publicat la 15:12 29 Oct 2010 Modificat la 15:12 29 Oct 2010
Secretele Bucătăriei: Carnea Roşie. Volumul 2, de la Revista Felicia
Din 4 noiembrie, Revista Felicia şi Editura Litera îţi dăruiesc cel de-al doilea volum al colecţiei “Secretele Bucătăriei”, dedicat preparării cărnii roşii. Apreciată pentru gustul său intens, carnea roşie, aliment de bază încă din Antichitate, se găteşte în diferite feluri, de la carpaccio şi biftec tartar la fripturi în sânge sau îndelung înăbuşite.

Piept de raţă cu rodie, vită cu aromă de ghimbir, friptură în crustă de sare cu curry sau tocăniţă de vită în sos de iaurt sunt doar câteva dintre cele 50 de reţete îmbietoare incluse în acest volum. Un capitol special este dedicat tehnicilor de bază în  pregătirea cărnii roşii. Veţi putea afla cum să împănaţi biftecul de vită, cum puteţi curăţa de pene şi fulgi păsările sălbatice sau care sunt cele mai potrivite metode pentru marinare.

Bucătari renumiţi vă propun trucuri ingenioase pentru fiecare tip de carne roşie. Astfel, carnea de viţel trebuie frecată cu o rămurică de rozmarin, unsă cu ulei de măsline şi prăjită la foc iute, în timp ce pulpele zburătoarelor trebuie gătite mai mult decât pieptul, întrucât se fac mai greu. Alegerea ustensilelor pentru gătit este de asemenea foarte importantă: tigaia cu fund gros, din fontă, este ideală pentru prăjire, întrucât menţine căldura şi o distribuie uniform.

Colecţia “Secretele Bucătăriei” este o serie de 8 volume dedicate în egală măsură celor pasionaţi de gătit şi celor preocupaţi de menţinerea sănătăţii şi a tinereţii. Gustoase, sănătoase şi uşor de preparat sunt atributele esenţiale ale reţetelor incluse în colecţie. Selecţia acestora a fost făcută ţinând cont de disponibilitatea ingredientelor pe piaţa românească şi de obiceiurile culinare ale românilor.

Colecţia apare în condiţii grafice impresionante, cu un layout atractiv însoţit de ilustraţii spectaculoase. Pe lângă secţiunea principală dedicată reţetelor, fiecare volum conţine un scurt istoric al modului de preparare pentru produsul de bază, recomandări generale privind alegerea ingredientelor şi diferitele tehnici de preparare.

Succesiunea volumelor este următoarea:
Carne albă (28 octombrie)
Carne roşie (4 noiembrie)
Paste (11 noiembrie)
Salate (18 noiembrie)
Supe (25 noiembrie)
Paste (2 decembrie)
Preparate la grătar (9 decembrie)
Dulciuri (16 decembrie)

Pachetul revista + “Secretele bucătăriei (Volum 2)– Carnea roşie” este de 13,9 lei şi se distribuie împreună cu ediţia din 4 noiembrie (numărul 222) a Revistei Felicia.

Una dintre cele mai apreciate reviste săptămânale pentru femei, “Felicia”, continuă să ofere produse editoriale de excepţie cititoarelor sale, cadouri pentru inimă şi suflet: pe de o parte muzică - cd-uri cu vocile de aur ale şlagărului românesc (Angela Similea, Mirabela Dauer, Marcel Pavel, Nelu Ploieşteanu, Gabriel Dorobanţu, Adrian Daminescu, Ovidiu Komornyik, Monica Anghel, Sanda Ladoşi, Anastasia Lazariuc, Carmen Tradafir) şi carte – deopotrivă ghiduri practice pentru o viaţă sănătoasă (Mănânc, slăbesc şi mă menţin, Ghidul alimentelor sănătoase, 1000 de reteţe pentru bucătari amatori, SLIM, Dicţionarul plantelor de leac, Ghidul caloriilor, Biblia alimentelor, Ghidul Feng Shui, Ghidul astrologic şi Carte românească de vise) sau best-selleruri ale literaturii universale (Poştaşul sună întotdeauna de două ori, Diabolicele, Femei celebre).

 

×
Etichete: Revista Felicia
x close