Supa picantă de ciuperci, supă-cremă de morcovi cu măr galben sau supă-cremă de castraveţi cu chefir sunt doar câteva dintre reţetele îmbietoare incluse în acest volum. În plus, veţi descoperi câteva propuneri inedite, culese din bucătăriile lumii, printre care supă de bere cu hamei, supă de miso (Japonia) sau vichyssoise (Franţa).
Marele bucătar francez Antonin Carême a fost primul care a propus la începutul secolului al XIX-lea o clasificare organică a supelor, ce este adoptată şi în zilele noastre: supe limpezi, supe dense, supe-creme şi consommé-uri. Regulile bucătăriei clasice prevăd servirea supelor seara; dacă sunt în meniu două, se aduce la masă mai întâi supa limpede, apoi cea deasă. În schimb, la prânz sunt admise numai consommé-urile.
Editorii colecţiei vă propun o serie de trucuri şi sfaturi pentru a obţine cele mai delicioase supe. Astfel, pentru a obţine o supă limpede, evitaţi s-o amestecaţi şi nu o turnaţi niciodată dintr-o oală în alta răsturnând oala. Încercaţi să luaţi spuma de pe marginile oalei de câte ori este nevoie şi s-o mutaţi dintr-un loc într-altul mereu cu grijă. Dacă supa-cremă de legume iese prea lichidă, o puteţi aduce uşor la consistenţa dorită adăugând puţină cremă de unt cu făină. În reţeta clasică nu sunt prevăzuţi cartofii. După ce a fost pasată, crema se întăreşte cu făină de orez diluată în lapte rece şi se fierbe încă 20 de minute.
Colecţia “Secrete de Bucătărie” este o serie de 8 volume dedicate în egală măsură celor pasionaţi de gătit şi celor preocupaţi de menţinerea sănătăţii şi a tinereţii. Gustoase, sănătoase şi uşor de preparat sunt atributele esenţiale ale reţetelor incluse în colecţie. Selecţia acestora a fost făcută ţinând cont de disponibilitatea ingredientelor pe piaţa românească şi de obiceiurile culinare ale românilor.
Colecţia apare în condiţii grafice impresionante, cu un layout atractiv însoţit de ilustraţii spectaculoase. Pe lângă secţiunea principală dedicată reţetelor, fiecare volum conţine un scurt istoric al modului de preparare pentru produsul de bază, recomandări generale privind alegerea ingredientelor şi diferitele tehnici de preparare.
Succesiunea volumelor este următoarea:
Carne albă (28 octombrie)
Carne roşie (4 noiembrie)
Peşte (11 noiembrie)
Salate (18 noiembrie)
Supe (25 noiembrie)
Paste (2 decembrie)
Preparate la grătar (9 decembrie)
Dulciuri (16 decembrie)
Pachetul revista + “Secrete de bucătărie (Volum 5)– Supe” este de 10,9 lei şi se distribuie împreună cu ediţia din 25 noiembrie (numărul 225) a Revistei Felicia.
Una dintre cele mai apreciate reviste săptămânale pentru femei, “Felicia”, continuă să ofere produse editoriale de excepţie cititoarelor sale, cadouri pentru inimă şi suflet: pe de o parte muzică - cd-uri cu vocile de aur ale şlagărului românesc (Angela Similea, Mirabela Dauer, Marcel Pavel, Nelu Ploieşteanu, Gabriel Dorobanţu, Adrian Daminescu, Ovidiu Komornyik, Monica Anghel, Sanda Ladoşi, Anastasia Lazariuc, Carmen Tradafir) şi carte – deopotrivă ghiduri practice pentru o viaţă sănătoasă (Mănânc, slăbesc şi mă menţin, Ghidul alimentelor sănătoase, 1000 de reteţe pentru bucătari amatori, SLIM, Dicţionarul plantelor de leac, Ghidul caloriilor, Biblia alimentelor, Ghidul Feng Shui, Ghidul astrologic şi Carte românească de vise) sau best-selleruri ale literaturii universale (Poştaşul sună întotdeauna de două ori, Diabolicele, Femei celebre).