Antena 3 CNN Actualitate Media Secrete de Bucatarie: Dulciuri, volumul 8, de la Revista Felicia

Secrete de Bucatarie: Dulciuri, volumul 8, de la Revista Felicia

Secrete de Bucatarie: Dulciuri, volumul 8, de la Revista Felicia
13 Dec 2010   •   15:02
Din 16 decembrie, Revista Felicia si Editura Litera va ofera volumul 8 al colectiei “Secrete de Bucatarie”, dedicat prepararii dulciurilor. Budinci si spume, gelatine si parfeuri, bavareze si creme, proaspete si usoare sau bogate si cremoase, cu miresme imbietoare de mirodenii sau de ciocolata - dulciurile sunt preferatele tuturor, indiferent de varsta.

Succesiunea corecta a felurilor in meniul clasic prevede ca dulciurile sa fie servite la sfarsitul mesei, urmate apoi de fructe. Pot fi de diferite tipuri, adica dulciuri cu fructe, cu crema, cu ciocolata sau, mai general, de mancat cu lingurita ori preparate la cuptor. Alegerea lor pentru pranzurile si cinele obisnuite nu are restrictii: sunt servite pur si simplu. Totusi, daca trebuie sa organizam un eveniment special, acasa sau la restaurant, vor fi propuse dulciuri cu lingurita, insa nu torturi, exceptie facand zilele de nastere, onomasticile sau nuntile.

Crema de migdale cu sos condimentat, crema de morcovi cu cardamon si stafide, bavareze cu menta si solzi de ciocolata sunt doar cateva dintre cele mai apetisante propuneri pe care vi le fac editorii colectiei. Daca vreti sa va uimiti musafirii cu prilejul Sarbatorilor, puteti incerca cateva retete din bucataria internationala: Budinca cu banane (Indonezia), Kulfi - inghetata cu fistic (India), Spuma de ciocolata cu ardei iute (Mexic) sau  Dulce Gula Java (Malaezia).

Cu ajutorul capitolului special „Tehnici de baza” veti invata cum sa pregatiti aluat genovez, bezea italieneasca, frisca Chantilly, crema englezeasca. In plus, veti descoperi cateva dintre trucurile si secretele marilor bucatari. Astfel, pentru ca suprafata sufleurilor sa fie lucioasa, cand sunt aproape gata le puteti presara cu zahar pudra. Pentru crema caramelizata, apa in care fierbeti la bain-marie nu trebuie sa dea niciodata in clocot. In caz contrar, proteinele din oua s-ar coagula excesiv intarindu-se şi formand bule de aer in preparat. Pentru a realiza un desert perfect, lasati compozitia sa se raceasca inainte de a o turna in forme, iar pentru bainmarie folositi apa rece. Timpul de fierbere va fi mult mai lung, insa crema va avea o consistenta mai putin tare si mai placuta.

Colectia “Secrete de Bucatarie” este o serie de 8 volume dedicate in egala masura celor pasionati de gatit si celor preocupati de mentinerea sanatatii si a tineretii. Gustoase, sanatoase si usor de preparat sunt atributele esentiale ale retetelor incluse in colectie. Selectia acestora a fost facuta tinand cont de disponibilitatea ingredientelor pe piata romaneasca si de obiceiurile culinare ale romanilor.

Colectia apare in conditii grafice impresionante, cu un layout atractiv insotit de ilustratii spectaculoase. Pe langa sectiunea principala dedicata retetelor, fiecare volum contine un scurt istoric al modului de preparare pentru produsul de baza, recomandari generale privind alegerea ingredientelor si diferitele tehnici de preparare.

Succesiunea volumelor este urmatoarea:
Carne alba (28 octombrie)
Carne rosie (4 noiembrie)
Peste (11 noiembrie)
Salate (18 noiembrie)
Supe (25 noiembrie)
Paste (2 decembrie)
Preparate la gratar (9 decembrie)
Dulciuri (16 decembrie)

Pachetul revista + “Secrete de bucatarie (Volum 8)–Dulciuri” este de 10,9 lei si se distribuie impreuna cu editia din 16 decembrie (numarul 228) a Revistei Felicia.

Una dintre cele mai apreciate reviste saptamanale pentru femei, “Felicia”, continua sa ofere produse editoriale de exceptie cititoarelor sale, cadouri pentru inima si suflet: pe de o parte muzica - cd-uri cu vocile de aur ale slagarului romanesc (Angela Similea, Mirabela Dauer, Marcel Pavel, Nelu Ploiesteanu, Gabriel Dorobantu, Adrian Daminescu, Ovidiu Komornyik, Monica Anghel, Sanda Ladosi, Anastasia Lazariuc, Carmen Tradafir) si carte – deopotriva ghiduri practice pentru o viata sanatoasa (Mananc, slabesc si ma mentin, Ghidul alimentelor sanatoase, 1000 de retete pentru bucatari amatori, SLIM, Dictionarul plantelor de leac, Ghidul caloriilor, Biblia alimentelor, Ghidul Feng Shui, Ghidul astrologic si Carte romaneasca de vise) sau best-selleruri ale literaturii universale (Postasul suna intotdeauna de doua ori, Diabolicele, Femei celebre).

×
Etichete: Revista Felicia
Parteneri
x close