Antena 3 CNN Actualitate Media Rupert Murdoch încearcă să cumpere Time Warner oferind un preţ COLOSAL

Rupert Murdoch încearcă să cumpere Time Warner oferind un preţ COLOSAL

1.jpg
16 Iul 2014   •   17:12

Rupert Murdoch (foto), magnatul care conduce News Corporation, a pus la cale un plan ambiţios prin care doreşte să cumpere gigantul media Time Warner, într-o iniţiativă emergentă de proporţii.

Publicaţia The New York Times a fost prima care a anunţat intenţia miliardarului. Potrivit informaţiilor furnizate, 21st Century Fox, unul dintre giganţii media deţinut de Murdoch, care face parte din News Co., a pus la bătaie 80 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni Time Warner, dar oferta a fost iniţial refuzată.

Oficiali ai 21st Century Fox au confirmat că au înaintat o ofertă, dar au negat că s-ar mai afla în negocieri cu cei de la Time Warner.
Situaţia se poate schimba radical, Murdoch fiind obişnuit cu astfel de manevre. El a devenit proprietarul  Wall Street Journal, după ce vechii patroni refuzaseră prima ofertă a magnatului.

Interesul lui Murdoch pentru Time Warner a "transpirat" în urmă cu câteva săptămâni. O fuziune a oricărei companii a lui, cu Time Warner, ar crea un super conglomerat media, cu filiale puternice pe segmentul ştirilor, sportului şi a divertismentului.

×
Citește mai multe din Media
» Vezi toate știrile din Media
Cele mai noi știri
Parteneri
x close