Antena 3 CNN Actualitate Media Revista presei - 2 septembrie: Criza apei, dezastrul care va lovi planeta. Apa va fi mai valoroasă decât petrolul

Revista presei - 2 septembrie: Criza apei, dezastrul care va lovi planeta. Apa va fi mai valoroasă decât petrolul

M.Z.
3 minute de citit Publicat la 11:18 02 Sep 2011 Modificat la 11:18 02 Sep 2011
Revista presei - 2 septembrie: Criza apei, dezastrul care va lovi planeta. Apa va fi mai valoroasă decât petrolul
Foto: Mediafax
Jurnalul naţional: Criza apei, viitorul dezastru care va lovi planeta. Apa va fi mai valoroasă decât petrolul. Oficiali ai Comisiei Eu­ro­pe­ne avertizau, în 2007, despre o iminentă "criză a apei", care ar fi mai mare chiar şi decât cea energetică sau alimentară. Deja în Malta, la o aruncătură de băţ, apa e printre cele mai scumpe produ­se. Costă 1-3 euro o sticlă de jumătate de litru. La noi, sudul Olteniei deja se de­şer­ti­fică. Verile devin tot mai călduroase şi se prelungesc până în septembrie. Deja 1,1 miliarde de oameni de pe pla­netă nu au acces la apă potabilă si­gură, iar 3.900 de copii mor zilnic din cauza apei contaminate şi a bolilor pro­vocate de aceasta. În secolul al XX-lea, consumul de apă potabilă s-a triplat, iar populaţia planetei creşte în continuare.

Daily Business: Şcoala de Televiziune a lui Vlad Ionescu îşi atrage cursanţii cu vedete pe care nu le are. O prezentare pompoasă în care s-au strecurat greşeli gramaticale, promisiuni de profesori-vedetă şi o campanie publicitară TV. Aşa încearcă să-şi atragă cursanţii Şcoala de Televiziune Tudor Vornicu. Apare însă şi o problemă: Andreea Marin, una dintre personalităţile care ar urma să predea, neagă, deocamdată, implicarea în proiect. "Vă rog să anunţaţi că nu există nici un contract între mine şi Şcoala de Televiziune Tudor Vornicu, deocamdată. Deci, în acest moment, informaţia nu este adevarată", răspunde Andreea Marin.

gandul.info
: Un deja vu. Neglijenţă sau strategie de marketing? iPhone 5, uitat într-un bar înainte de lansare, la fel ca iPhone 4. Un angajat Apple a "pierdut", într-un bar din SUA, un prototip al iPhone 5, telefon care ar urma să fie lansat în septembrie sau octombrie. Incidentul este similar celui petrecut anul trecut, când un subaltern al lui Steve Jobs a "rătăcit" un iPhone 4, tot într-un bar american. Noul iPhone 5 ar fi fost vândut cu 200 de dolari

Adevărul: Sediul Primăriei, afacerea de mandat a lui Oprescu. Primarul general al Capitalei toacă 9 milioane de euro din bugetul public pentru închirierea pe trei ani a unei clădiri pe care a refuzat s-o cumpere cu 11 milioane de euro. Edilul s-a dat astfel din calea unei tranzacţii care s-a făcut între două firme controlate de un grec şi un off-shore din Cipru, prin care se pierde urma banilor publici. Preţul real al chiriei este, însă, la jumătate. Cu cele 9 milioane de euro cât va costa, la sfârşitul celor trei ani, închirierea imobilului din Splaiul Independenţei, Primăria şi-ar fi putut construi propriul sediu.

Daily Business: Primul televizor 3D din lume fără ochelari. Toshiba a lansat primul televizor 3D din lume cu diagonala de 139 cm (55”), pentru care nu este necesară folosirea unor ochelari 3D dedicaţi. În plus, ecranul televizorului redă conţinut 2D la de patru ori rezoluţia (Quad) Full HD. Noua tehnologie se bazează pe principiul stereoscopic al transmiterii simultane a unei imagini pentru ochiul stâng şi a alteia, cu o uşoară compensaţie de paralaxă, pentru ochiul drept – care sunt suprapuse în creierul privitorului pentru a obţine efectul 3D.

Ring: Mihai Gîdea: „Mircea Badea poate preda Tehnici de persuasiune”. Realizatorul talk-show-ului „Sinteza zilei” de la Antena 3, Mihai Gâdea, apreciază că Mircea Badea, gazda pamflet-show-ului „În gura presei”, ar putea preda cu succes la Intact Media Academy materia Tehnici de persuasiune. Intact Media Academy (IMA), singura şcoală care eliberează diplome acreditate în specializările specifice televiziunii, reuneşte vedete de calibru ale Intact Media Group: Alessandra Stoicescu, Mihai Gâdea, Gabriela Firea, Carmen Avram, Victor Ciutacu, Radu Tudor, Alin Romaşcan (şef ştiri Antena 1 şi Antena 3). Înscrierile pentru următoarea perioadă de pregătire se pot face până pe 20 septembrie.

Fin.ro: Este prea mult gunoi pe orbita circumterestră. Conform unui raport al experţilor Academiei de Ştiinţe a SUA, pe orbita circumterestră s-a acumulat un volum excesiv de gunoi, care trebuie înlăturat, pentru că reprezintă un pericol pentru sateliţii şi aparatele orbitale. „Se vor înregistra tot mai multe şi mai frecvente coliziuni cu obiectele care gravitează în jurul Pământului”, atrage atenţia Don Kessler, unul dintre autorii studiului. Expertul a prezis din 1987 că se va ajunge în situaţia în care, din cauza volumului uriaş de gunoi cosmic, aceste obiecte se vor ciocni unele de altele formând aşa-numita cascadă de coliziuni. Astfel de ciocniri au condus la dublarea cantităţii de fragmente care gravitează în jurul Terrei.

×
x close