Gândul.info: Planul PDL pentru alegeri 3 în 1. Oltean anunţă "referendum pentru revizuirea Constituţiei odată cu alegerile comasate". Cu 31 decembrie 2012 - termen dat de Bruxelles pentru introducerea în Constituţie a unei ţinte de deficit structural de 0,5% - PDL face planul de prelungire a dezbaterii pentru revizuirea legii fundamentale pe tot parcursul anului electoral viitor, referendumul pentru validarea modificărilor urmând să aibă loc odată cu alegerile comasate din noiembrie. O spune secretarul general al PDL Ioan Oltean, la doar o zi după ce premierul Emil Boc avansa ca termen de revizuire, cu tot cu referendum, luna aprilie 2012.
Jurnalul naţional: Salvarea euro începe să se ducă pe copcă. Mai mulţi lideri europeni contestă acordul de la summit. Nici nu s-a uscat bine cerneala pe documentele semnate de liderii Uniunii Europene, că mai multe state şi instituţii europene au început să se întoarcă împotriva ideii de a contribui cu 200 de miliarde de euro la FMI şi a „pactului fiscal”. Olivier Blanchard, economistul-şef al FMI, a declarat şi el că noua înţelegere pentru cele 200 de miliarde de euro înseamnă „o parte din soluţie, dar nu soluţia”.
Fin.ro: Un scenariu apocaliptic. Terra fără energie electrică. Asiguratorii se tem de o furtună solară capabilă să „ardă” mare parte din instalaţiile electrice, aruncând întreaga planetă într-un haos fără precedent. Experţii se pregătesc pentru ce e mai rău. La fiecare 11 ani, Soarele atinge un vârf de activitate, cu erupţii solare gigantice însoţite de furtuni magnetice. Următorul ciclu este aşteptat în mai 2013, când pot avea de suferit reţelele electrice din întreaga Europă şi din America de Nord.
România liberă: Parlamentarii care au tăcut trei ani. De când au depus jurământul, în urmă cu trei ani, opt parlamentari nu au luat niciodată cuvântul în plenul Camerei din care fac parte. Cei mai mulţi dintre ei sunt de la PSD. Lor le urmează cei de la PDL, PNL şi UNPR. Din articol, aflaţi şi motivele pentru care cei opt deputaţi şi senatori au tăcut timp de trei ani.
Ghimpele: Anca Boagiu adună rebuturile în minister. Nu e neapărat nevoie de performanţă pentru a fi promovat în funcţie. După acest principiu se ghidează ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. Fostul director al RATB, Adrian Criţ, a fost numit în funcţia de director general a Autorităţii Metropolitane de Transport Bucuresti, deşi nu a reuşit să ducă la bun sfârşit proiectele începute, iar managementul a avut de suferit în perioada în care Criţ a condus regia.