Antena 3 CNN Actualitate Media Procesul de concedieri masive de la TVR ar putea fi suspendat. Astăzi se discută revalidarea Consiliului de Administraţie al TVR

Procesul de concedieri masive de la TVR ar putea fi suspendat. Astăzi se discută revalidarea Consiliului de Administraţie al TVR

Procesul de concedieri masive de la TVR ar putea fi suspendat. Astăzi se discută revalidarea Consiliului de Administraţie al TVR
Foto: Mediafax
09 Oct 2012   •   07:24

Procesul de concedieri masive de la TVR ar putea fi suspendat. Este una dintre primele concluzii după întâlnirea membrilor Consiliului de Administraţie cu liderii de sindicat. Sute de angajaţi ai televiziunii publice au protestat atât în Bucureşti, cât şi în ţară, faţă de concendierile colective anunţate.

Sute de angajaţi ai TVR s-au adunat în Capitală, în curtea instituţiei, pentru a protesta, nemulţumiţi de concedierile colective. Proteste au avut loc şi în Iaşi, Timişoara, Târgu-Mureş şi Cluj-Napoca.

Conducerea TVR ia în calcul suspendarea concedierilor după discuţiile cu sindicatele.

Miercuri, televiziune publică va avea un nou consiliu de administraţie. Asta după ce PDL a contestat la Curtea Constituţională actuala componenţă, pe motiv că PDL nu are membri în consiliul de administraţie. După negocieri s-a stabilit că PDL are dreptul la două locuri în Consiilul de Administraţie al TVR.

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se vor reuni astăzi pentru a discuta despre revalidarea Consiliului de Administraţie al TVR.

Consiliul va cuprinde 13 membri, propuşi de partide după un algoritm politic. Ei vor fi desemnaţi prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor cel mai probabil mâine. Sunt şanse mari ca actualul preşedinte director, Claudiu Săftoiu, să rămână în funcţie.

Preşedintele Consiliului de Administraţie este numit de către Parlament, pe o perioadă de 4 ani.

×
Subiecte în articol: TVR claudiu saftoiu
Citește mai multe din Media
» Vezi toate știrile din Media
Cele mai noi știri
Parteneri
x close