Antena 3 CNN Actualitate Media Preşedintele unui canal TV de opoziţie venezuelan a primit mandat de arestare

Preşedintele unui canal TV de opoziţie venezuelan a primit mandat de arestare

Preşedintele unui canal TV de opoziţie venezuelan a primit mandat de arestare
13 Iun 2010   •   13:15



Un tribunal din Caracas a emis sâmbătă un mandat de arestare pe numele preşedintelui canalului de televiziune privat Globovision, foarte critic la adresa regimului preşedintelui Hugo Chavez, potrivit AFP.
"Membrii Sebin (serviciile de informaţii venezuelane) s-au prezentat la reşedinţa lui Guillermo Zuloaga, cu un mandat de arestare pe numele său şi al fiului său", a declarat avocatul Perla Jaimes, care îl reprezintă pe preşedintele Globovision.
Zuloaga, în vârstă de 67 de ani, şi fiul său nu se aflau însă în locuinţă în momentul sosirii agenţilor.
Luisa Ortega, producător general la Globovision, a afirmat că mandatul a fost emis într-o anchetă declanşată în mai 2009, referitoare la depozitarea unor maşini.
"Până acum, nici unul dintre ei nu a fost reţinut", a adăugat Ortega, precizând că, după ce vor fi arestaţi, un judecător urmează să decidă dacă vor rămâne în detenţie sau vor fi eliberaţi condiţionat.
Preşedintele Globovision este vizat de mai multe proceduri judiciare. Cu câteva luni în urmă, Parlamentul, dominat de partidul de guvernământ, a solicitat justiţiei să ancheteze o serie de declaraţii ale lui Zuloaga, care a formulat "acuzaţii false împotriva guvernului preşedintelui Hugo Chavez" în cursul unei reuniuni a Societăţii interamericane a presei. În martie, un tribunal i-a interzis preşedintelui Globovision să părăsească ţara, într-un alt caz în care acesta riscă să fie condamnat la cinci ani de închisoare.
În ianuarie, guvernul a suspendat mai multe canale de televiziune, acuzate de încălcarea unor norme care prevăd, printre altele, difuzarea integrală a discursurilor lui Chavez. Cu şase luni înainte, autoritatea de supraveghere a audiovizualului închisese circa 30 de posturi de radio, din cauza unor nereguli administrative.

Antena3.ro

Foto: politicalfriendster.com

×
Citește mai multe din Media
» Vezi toate știrile din Media
Cele mai noi știri
Parteneri
x close