Antena 3 CNN Actualitate Media Premiile Superscrieri, ediția a șaptea. Jurnaliștii care demontează mitul că presa nu mai poate fi de încredere

Premiile Superscrieri, ediția a șaptea. Jurnaliștii care demontează mitul că presa nu mai poate fi de încredere

1 minut de citit Publicat la 17:54 24 Aug 2017 Modificat la 17:54 24 Aug 2017
o_1boabi3tasl4f1o151ej1112qa8.jpg

În ultimii ani, au apărut tot mai multe proiecte și s-au coagulat comunități care opun rezistență unei realități care cultivă mai mult „fake” decât „news”. Ei  sunt jurnaliștii care demontează mitul că presa din România nu mai poate fi de încredere, sunt oamenii care-și pun resursele, munca și talentul pentru a crea o interfață cât mai clară între lume și mecanismele realității.

În primele șase ediții, Superscrieri a adunat mai mult de 650 de astfel de autori de non-ficțiune și a premiat peste 90 dintre ei, pentru calități aparent simple, precum răbdarea de a documenta un subiect în profunzime, curajul de a pune întrebările potrivite sau spiritul de observație. 

Romana Puiuleț, marele premiu la Gala Premiilor Superscrieri 2016. Alex Nedea, Antena 3, premiul I la secțiunea Video. Lista completă a câștigătorilor

Fundația Friends For Friends (FFFF.ro) îi invită să se adune iarăși la Premiile Superscrieri, ediția #7, cu cele mai bune materiale de non-ficțiune pe care le-au realizat în ultimul an.
 
Autorii pot aplica online până pe 24 septembrie, la cele cinci categorii de concurs: Reportaj, Investigație, Portret, Opinie – New Media & Blogging și TV & video-jurnalism. Regulamentul și formularele de aplicații sunt disponibile pe site-ul FFFF.ro/Premiile-Superscrieri.

Pe lângă aceste cinci categorii de concurs (premiul I/categorie este 500 de euro), juriul va desemna în continuare cel mai de impact material înscris, prin premiul special Superscrierea Anului (în valoare de 1.000 de euro) și Premiul Juriului (suma taxei de participare la concurs. În premieră anul acesta, va fi acordat un nou premiu special pentru Fotojurnalism și o nouă serie de premii onorifice, iar la procesul de decizie va contribui și publicul, cât și la premiul special Superscrierea Cititorilor. Mecanismele de nominalizare și participare vor fi anunțate în următoarea perioadă. 

Juriul din acest an este completat de trei noi membri: Marius Comper, editor asociat la NewsNow, Londra, Robert Schwartz, redactor-șef Deutsche Welle în limba română, la Berlin și Vintilă Mihăilescu, antropolog și autor Dilema Veche. Președintele juriului este, pentru al doilea an, Teodor Tiță, iar membrii veterani ai echipei sunt Cătălin Tolontan, Dan Duca, Emilia Șercan, Florin Negruțiu, Irina Păcurariu, Luiza Vasiliu, Mona Dîrțu, Mihnea Măruţă, Oana Giurgiu, Paul Radu și Vlad Mixich.

Competiția se adresează tuturor autorilor de limbă română din România și Republica Moldova – consacraţi sau nu, din presa tipărită sau de pe platforme digitale sau TV/video, jurnalişti sau bloggeri, profesionişti sau amatori. 

 

×
x close