Antena 3 CNN Actualitate Media Porţia de Sănătate - un proiect plin de viaţă. Marţi apare volumul 3 cu Jurnalul Naţional

Porţia de Sănătate - un proiect plin de viaţă. Marţi apare volumul 3 cu Jurnalul Naţional

Porţia de Sănătate - un proiect plin de viaţă. Marţi apare volumul 3 cu Jurnalul Naţional
21 Feb 2011   •   11:36

Marti, 22 februarie, Jurnalul National si Reader’s Digest iti aduc cel de-al treilea volum  din colectia „Portia de sanatate” . Un proiect plin de...viata! 12 volume in care ai sfaturi de la medici din intreaga lume, terapii alternative, remedii la indemana si retete sanatoase! O colectie despre cea mai importanta investitie din viata fiecarui om: sanatatea! 

In volumul de fata ne-am oprit asupra atacului cerebral, bolilor gingiilor, bolilor cardiace si bronsitei. Dupa ce descriem fiecare boala, cu cauzele si simptomele ei, propunem un plan de prevenire si tratare bazat pe toate elementele pe care le are oricine la îndemana: vitamine, minerale si alte suplimente alimentare, plante medicinale si terapii alternative precum homeopatia, aromaterapia, oligoterapia, presopunctura, masajul etc.
Ultima parte a fiecarui capitol prezinta alimentele care trebuie consumate cu preponderenta sau care trebuie evitate în cazul afectiunii respective si, pentru a va scuti de timp si efort, adaugam si o lista de retete gustoase si usor de preparat din alimentele benefice, retete pe care le veti gasi în partea a cincea a cartii.

În partea a doua este descrisa pe larg nutritia, tratata sub aspect terapeutic, cu tot ce trebuie sa stim despre rolul alimentelor în prevenirea sau tratarea bolilor: aportul energetic, substante continute, necesar zilnic etc. Foarte utile sunt tabelele extinse din care veti afla în ce alimente se gaseste fiecare mineral, oligoelement, vitamina, zahar sau grasime.

Partea a treia descrie vitamina B6, un supliment alimentar valoros în combaterea bolilor cardiace si a problemelor vasculare în general, si acidul folic, esential în producerea substantelor chimice cheie pentru creier si sistemul nervos sau a celulelor sangelui. Evident, sunt mentionate si contraindicatiile fiecarui supliment.

În sectiunea rezervata plantelor medicinale, am ales eucaliptul, maslinul, ungurasul si vita-de-vie, si ele recomandate în cazul uneia sau mai multora dintre afectiunile prezente în acest volum.  Ultima parte demonstreaza ca a manca sanatos nu înseamna deloc a renunta la placerea gustului: realizate din alimentele ce trebuie consumate în mod preponderent în caz de probleme vasculare, afectiuni ale gingiilor, boli cardiace ori bronsita, retetele sunt originale si apetisante, nesugerand catusi de putin ideea de „regim“.
Afla totul despre sanatate ta, numai cu Jurnalul National

×
Subiecte în articol: Jurnalul National
Citește mai multe din Media
» Vezi toate știrile din Media
Cele mai noi știri
Parteneri
x close