Antena 3 CNN Actualitate Media OUG: Licenţa audiovizuală a posturilor TV şi radio aflate în insolvenţă va fi suspendată de CNA

OUG: Licenţa audiovizuală a posturilor TV şi radio aflate în insolvenţă va fi suspendată de CNA

M.Z.
1 minut de citit Publicat la 22:48 04 Oct 2013 Modificat la 22:48 04 Oct 2013
OUG: Licenţa audiovizuală a posturilor TV şi radio aflate în insolvenţă va fi suspendată de CNA
Foto: independentreport.blogspot.com
Licenţa audiovizuală a televiziunilor şi radiourilor aflate în insolvenţă va fi suspendată de către CNA până la data confirmării planului de reorganizare pentru societăţile care deţin aceste licenţe, potrivit Ordonanţei de Urgenţă privind insolvenţa, publicate vineri în Monitorul Oficial.
 
Ordonanţa de Urgenţă privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă prevede la articolul 81 că: "În cazul în care activitatea debitorului se află sub incidenţa prevederilor Legii audiovizualului, ca urmare a deschiderii procedurii şi până la data confirmării planului de reorganizare se suspendă licenţa audiovizuală cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul Naţional al Audiovizualului".
 
De asemenea, Ordonanţa prevede că "în planul de reorganizare vor fi prevăzute condiţiile de exercitare a dreptului de a difuza, într-o zonă determinată, un anume serviciu de programe, condiţii ce vor fi supuse aprobării prealabile a Consiliului Naţional al Audiovizualului".
 
Adoptarea acestei Ordonanţe este justificată de Guvern având în vedere actualul context economic, care impune luarea unor măsuri rapide pentru crearea premiselor legislative şi administrative care să conducă la creşterea eficienţei operatorilor economici, la creşterea siguranţei circuitului economic şi a atractivităţii investiţionale a pieţei româneşti, informează Mediafax.
 
Potrivit Ordonanţei, actuala legislaţie privind insolvenţa nu a ajutat la dezvoltarea "unor planuri de reorganizare reală", ci, dimpotrivă, a furnizat "mijloace de tergiversare a momentului intrării în faliment pentru afaceri cu şanse minimale de redresare".

Cum este văzut proiectul pentru Codul insolvenţei
 
Întrebat, vineri, în despre Codul insolvenţei adoptat de Guvern prin Ordonanţa de Urgenţă, premierul Victor Ponta a răspuns: "Toată lumea trebuie să plătească măcar taxele curente, pentru că este vorba despre angajaţi".
 
Pe de altă parte, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, că efectele prevederilor legate de Codul insolvenţei vor fi discutate luni la nivelul USL. 
 
Pe de altă parte, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) nu a fost consultat de Guvern cu privire la articolul referitor la radiodifuzorii care intră în insolvenţă, a declarat, vineri, Laura Georgescu, preşedintele CNA. 

Ea a precizat că sunt două avantaje ale articolului referitor la audiovizual din OUG. "Primul că nu acumulezi amenzi, datorii, pierderi şi al doilea că scurtezi perioada până când ţi se confirmă planul de reorganizare de către judecătorul sindic şi reîncepi să produci bani", a spus preşedintele CNA.
 
 
 
 

×
x close