Antena 3 CNN Actualitate Media O jurnalistă a câştigat procesul intentat postului BBC pentru discriminare pe motive de vârstă

O jurnalistă a câştigat procesul intentat postului BBC pentru discriminare pe motive de vârstă

O jurnalistă a câştigat procesul intentat postului BBC pentru discriminare pe motive de vârstă
Foto: thehimalayanbeacon.com
12 Ian 2011   •   15:58

O fostă prezentatoare a postului de televiziune BBC a câştigat un proces intentat companiei pe motiv că ar fi fost discriminată din cauza vârstei. Jurnalista susţine că în momentul disponibilizării i s-ar fi spus că „trebuie să fie mai atentă cu ridurile”.

Miriam O'Reilly, în vârstă de 53 de ani, a prezentat timp de opt ani emisiunea "Countryfile". Postul a decis să renunţe la serviciile ei în momentul în care emisiunea a început să fie difuzată duminica seara, la o oră de mare audienţă.

Jurnalista susţine că oficialii BBC nu au avut nici un motiv ca să o concedieze. Magistraţii au decis să accepte cererea ei de discriminare pe motive de vârstă şi i-au acordat jurnalistei o despăgubire de aproximativ 150.000 de lire sterline, informează Daily Mail.

Reprezentanţii postului BBC au făcut public un comunicat de presă prin intermediul căruia îşi cer scuze faţă de fosta lor angajată şi afirmă că sunt interesaţi de o nouă colaborare cu aceasta.





×
Subiecte în articol: proces BBC
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close