Antena 3 CNN Actualitate Media Grupul media al fondatorului eBay lansează un site de "jurnalism social"

Grupul media al fondatorului eBay lansează un site de "jurnalism social"

reported.jpg
09 Dec 2014   •   14:12

First Look Media, grupul media online al fondatorului eBay, Pierre Omidyar, a lansat un nou proiect de "jurnalism social", informează AFP.

Noul proiect, numit Reported.ly, este condus de Andy Carvin, care a lucrat în trecut la postul public naţional de radio, NPR, la Washington, şi care s-a remarcat în 2011 publicând pe Twitter în timp real o serie de alerte despre primăvara arabă.

Jurnaliştii vor monitoriza mai multe reţele de socializare, precum Twitter, Facebook şi Reddit, cu scopul de a depista noi ştiri mondiale importante şi, apoi, de a le difuza pe aceleaşi platforme.

"Vrem să vă aducem ştirile lumii, în direct, prin intermediul mediilor sociale", a declarat Andy Carvin luni, pe un blog, evocând cu această ocazie lansarea "unui nou proiect de jurnalism social".

"Suntem jurnalişti şi oameni care prezintă ştiri - nu suntem un fel de guru, de staruri rock sau de experţi autoproclamaţi. Nu deţinem toate răspunsurile şi nu pretindem că le-am cunoaşte. Preferăm să ascultăm mai degrabă decât să dăm lecţii altora", a adăugat el.

Grupul First Look Media a fost înfiinţat în 2013 de Pierre Omidyar.


×
Citește mai multe din Media
» Vezi toate știrile din Media
Cele mai noi știri
Parteneri
x close