Fondatorul WikiLeaks a explicat că, în cazul în care ar intra în posesia unor informaţii compromiţătoare despre state precum Rusia sau China, nu va ezita să le publice.
„Consider că societăţile „închise” au cel mai mare potenţial de reformă. Cazul Chinei este unul extrem de interesant. Serviciul de Securitate Publică din China este îngrozit de libertatea de exprimare şi mulţi consideră că ceva îngrozitor se petrece în acest stat. Eu cred că acesta este un semn pozitiv şi că libertatea de exprimare încă poate să determine o reformă în China, unde structura puterii este încă politică şi nu fiscală”, a declarat Julian Assange.
Citeşte integral interviul acordat de Julian Assange
Assange le-a explicat jurnaliştilor de la Time că publicarea abuzurilor poate duce la două tipuri de schimbare: fie organizaţiile vizate se vor reforma încât să fie mândre de efortul depus, fie se închid în ele şi devin ineficiente.
Fondatorul WikiLeaks a mai declarat că site-ul va păstra secretă identitatea surselor sale. „Nu divulgăm identitatea surselor noastre şi suferim mult din cauza asta. Secretele sunt importante în multe situaţii, însă nu trebuie să fie folosite pentru acoperirea unor abuzuri”, a continuat Assange.
Publicul site-ului WikiLeaks este unul restrâns, cu spirit analitic avansat, a explicat Assage, „Suntem o organizaţie care încearcă să ia atitudine faţă de abuzurile marilor organizaţii”. „Cred că autorităţilor americane le va fi foarte greu să gestioneze toate aceste informaţii”, a mai spus fondatorul WikiLeaks.