Antena 3 CNN Actualitate Media Ela Crăciun şi mitul expunerii la soare. Adevărat sau fals?

Ela Crăciun şi mitul expunerii la soare. Adevărat sau fals?

1 minut de citit Publicat la 15:44 16 Iul 2013 Modificat la 15:44 16 Iul 2013
Ela Crăciun şi mitul expunerii la soare. Adevărat sau fals?
Foto: elacraciun.ro
Suntem în cea mai caldă lună a anului- iulie. Şi pentru că este perioada concediilor foarte mulţi dintre români au ales să se ascundă de caniculă la mare, să facă plajă şi să se răcorească în apa mării. Iar cei care nu reușesc să ajungă pe litoral, merg la ștrandurile ori piscinele din oraş. Acestea sunt locurile ideale în care vă puteți răcori, relaxa şi căpăta un bronz natural şi rezisent.

Cu toate acestea, cine merge la plajă trebuie să ţină cont de câteva sfaturi, extrem de utile pe care ni le-a oferit doamna Conf. Dr. Penelopia Marinescu- chirurgie plastică & estetică

Să începem cu aspectele pozitive ale expunerii la soare, care, da, există, așa cum însăși dna doctor ne-a asigurat: “Fixarea calciului în oase este posibilă doar în prezenţa vitaminei D, iar aceasta se formează, în mod natural, în piele, sub influenţa razelor soarelui. În prevenirea rahitismului la copii, pe lângă administrarea unui tratament specific, medicul pediatru recomandă cura helio-marină. Evitarea sau interzicerea expunerii la soare se referă la categorii specifice de subiecţi. Leziunile de la nivelul pielii care sunt potenţiali precursori ai cancerului de piele (aluniţele instabile, unii negi, mici tumorete, etc) sunt contraindicaţiile cele mai frecvente. Dar şi femeile care au fost diagnosticate cu elemente chistice sau tumorale, la sâni sau ovar, au interdicţie categorică de a merge la plajă”, ne-a explicat doamna Conf. Dr. Marinescu.

Citeşte articolul integral pe elacrăciun.ro.

×
x close