Antena 3 CNN Actualitate Media Ediţie de Colecţie – Avram Iancu, luni, de la Jurnalul Naţional

Ediţie de Colecţie – Avram Iancu, luni, de la Jurnalul Naţional

Ediţie de Colecţie – Avram Iancu, luni, de la Jurnalul Naţional
04 Apr 2011   •   09:36

Luni, 4 aprilie, Jurnalul Naţional vă aduce o Ediţie de Colecţie de excepţie – Avram Iancu. Vă invităm să aflaţi istoria acestui mare erou, simbol al poporului român.

Veti citi povesti fascinante despre tot ceea ce a insemnat si va insemna Avram Iancu pentru istoria neamului nostru. Iubitor de tara si de dreptate, Avram Iancu a ramas in inimile romanilor, dar si in cantece, poezii populare si notitele celor care l-au cunoscut, pe care le gasim in documente de arhiva. “Cea dintaiu datorie a noastra fata de figura eroica sI tragica a lui Avram Iancu e sa-l scoatem din negurile  unei legende neclare sI naive pentru a fixa istoric ce a fost el in adevar, care au fost intentiile sI actiunile sale, ce legaturi si-a creat el in timpul cand carturarii - facand obisnuita diplomatie prin orase -  el singur era, cu pretul vietii sale, represintantul luptator cu armele, desi pregatirea lui era aceia a unui advocat, pentru drepturile poporului sau”, nota in revista Transilvania, in 1922, istoricul Nicolae Iorga.

Va invitam sa aflati povestea lui Avram Iancu, presarata cu marturii din vechime ale celor care l-au cunoscut si au stat in preajma Eroului, Regelui ori Craiului Muntilor, cum il numeau cu mandrie toti romanii.

×
Subiecte în articol: Avram Iancu Jurnalul National
Citește mai multe din Media
» Vezi toate știrile din Media
Cele mai noi știri
Parteneri
x close