Antena 3 CNN Actualitate Media După o lună în care nu a emis, televiziunea publică din Grecia a dat primul "semnal de viaţă"

După o lună în care nu a emis, televiziunea publică din Grecia a dat primul "semnal de viaţă"

După o lună în care nu a emis, televiziunea publică din Grecia a dat primul "semnal de viaţă"
de O.P.    |    10 Iul 2013   •   12:52

Televiziunea publică din Grecia şi-a reluat emisia miercuri dimineaţă, la aproape o lună de la închiderea intempestivă a posturilor publice ERT, însă nu difuzează încă programe, informează AFP.
  
O mira a fost afişată miercuri dimineaţă pe ecran, pe aceeaşi frecvenţă pe care emitea în urmă cu o lună ERT.
  
"Este vorba despre o fază tranzitorie. Foarte curând noua televiziune publică va începe să redifuzeze programe", a declarat Pantelis Kapsis, responsabilul de audiovizualul public din Grecia.
  
Va fi vorba despre o grilă de programe temporară, până la înfiinţarea noii societăţi care va gestiona audiovizualul public din Grecia. Această societate ar urma să fie înfiinţată în toamnă.
  
Guvernul grec a anunţat şi a pus imediat în aplicare, pe 11 iunie, măsura de închidere a canalelor publice de televiziune şi radio ERT, într-o demonstraţie de forţă inedită împotriva sindicatelor, la presiunea creditorilor săi internaţionali, a relatat la momentul respectiv AFP.
  
Radio-televiziunea publică ERT din Grecia, a cărei istorie datează din anii 50, are aproape 2.700 de angajaţi, dintre care 677 sunt jurnalişti.
  
Această măsură a generat o ruptură în cadrul coaliţiei guvernamentale conduse de premierul conservator Antonis Samaras: două dintre partidele de coaliţie au dezaprobat închiderea şi au anunţat că nu vor vota această măsură când decretul va fi prezentat Parlamentului pentru validare.
  
De asemenea, decizia de închidere a ERT a fost urmată de o serie de proteste ale angajaţilor ERT, dar şi de o grevă generală organizată de principalele confederaţii sindicale ale sectorului privat şi public din Grecia.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close