Antena 3 CNN Actualitate Media Dumnezeu şi Familia Simpson „i-au adus” o amendă de zeci de mii de euro unui post de televiziune din Turcia

Dumnezeu şi Familia Simpson „i-au adus” o amendă de zeci de mii de euro unui post de televiziune din Turcia

Dumnezeu şi Familia Simpson „i-au adus” o amendă de zeci de mii de euro unui post de televiziune din Turcia
Foto: www.mennoworld.org
03 Dec 2012   •   13:31
Consiliul audiovizualului din Turcia (RTÜK) a dispus amendarea cu suma de 22.600 de euro a postului de televiziune privat CNBC-E din această ţară. Postul de televiziune a fost amendat pentru că a difuzat un episod din serialul american "Familia Simpson" în care Dumnezeu era prezentat sub forma unui personaj aflat sub influenţa diavolului, informează AFP.

Consiliul audiovizualului din Turcia şi-a justificat decizia explicând că în acel episod producătorii serialului "şi-au bătut joc de Dumnezeu".

"Unul dintre personaje abuzează de credinţele religioase ale unui alt personaj, pentru a-l face să comită crime. Biblia este arsă în public, iar Dumnezeu şi Satana sunt prezentaţi sub forme umane", se arată în raportul RTÜK.

În cadrul unei alte scene analizată de RTÜK, Dumnezeu este prezentat în timp ce îl serveşte pe diavol cu cafea, iar acest fapt reprezintă în opinia experţilor turci o insultă la adresa credinţelor religioase.

"Familia Simpson", un show creat de Matt Groening, a câştigat 27 de premii Emmy, fiind cel mai longeviv serial de desene animate difuzat în prime time în SUA.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Dumnezeu
Citește mai multe din Media
» Vezi toate știrile din Media
Cele mai noi știri
Parteneri
x close