Antena 3 CNN Actualitate Media Ce au în comun Merkel şi Traian Băsescu? Raţiunile personale din spatele declaraţiilor surprinzătoare ale cancelarului german

Ce au în comun Merkel şi Traian Băsescu? Raţiunile personale din spatele declaraţiilor surprinzătoare ale cancelarului german

Ce au în comun Merkel şi Traian Băsescu? Raţiunile personale din spatele declaraţiilor surprinzătoare ale cancelarului german
Foto: radu-tudor.ro
09 Iul 2012   •   18:25

Angela Merkel a avut şi o raţiune personală atunci când a decis să facă declaraţii cu privire la situaţia politică din România, a declarat într-o intervenţie telefonică la Antena 3 jurnalistul Radu Tudor, care a dezvăluit pe blogul personal natura conflictului dintre cancelarul german cu magistraţii Curţii Federale Constituţionale din Germania.

Potrivit unui articol postat de Radu Tudor pe blogul personal, "Frau Merkel este de ceva timp într-un conflict solid cu judecătorii Curţii Federale Constituţionale din Germania. Aceştia consideră că liderul guvernului german a împins prea departe decizia privind implicarea ţării sale în mecanismele financiare şi economice europene. Şi că toate aceste decizii ar fi trebuit dezbatute serios inainte de a fi adoptate de Angela Merkel pentru a fi preluate de intreaga Uniune Europeană".

"Conflictul acesta intern din Germania dintre Parlament, Curtea Constituţională şi cancelarul german i-au sunat cumva familiar (Angelei Merkel - n.r.) în momentul în care cei de la PDL i-au relatat că şi Traian Băsescu are şi el o problemă în România cu Parlamentul, cu Guvernul ;i cu CCR" a afirmat Radu Tudor la Antena 3.

"Criza nu e o scuză pentru viziuni personale, scriu analiştii germani referitor la conflictul dintre Angela Merkel şi Curtea Federala Constituţională" se mai arată în postarea jurnalistului Radu Tudor pe blog.

Radu Tudor sesizează mai multe asemănări între situaţia în care se află preşedintele Traian Băsescu şi cea a cancelarului german, printre care se numără şi faptul că Merkel a primit un reproş deschis din partea judecătorilor Curţii Federale Constituţionale că “ignora Parlamentul” în deciziile pe care le ia pentru salvarea Euro.


Vezi aici articolul din Der Spiegel la care face referire jurnalistul Radu Tudor în postarea de pe blogul său.

 



×
Subiecte în articol: radu tudor
Citește mai multe din Media
» Vezi toate știrile din Media
Cele mai noi știri
Parteneri
x close